Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2021-04-15
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Doeba
ISBN
9789144154527
Kritiskt tänkande (häftad)

Kritiskt tänkande

Häftad Svenska, 2021-04-15
386
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I den här boken presenteras fyra olika sätt att tänka om kritiskt tänkande: att tänka på djupet, att tänka politiskt, att tänka annorlunda, och att tänka kring det som är obekvämt och obehagligt. Dessa fyra kritiska tänkesätt lyfter fram olika ambitioner med kritik, men som alla är viktiga för att kunna tänka bortom det givna och självklara.

Det brukar ofta framhållas att ett kritiskt förhållningssätt är viktigt inom forskning, inte minst samhällsvetenskaplig sådan. Men vad innebär egentligen "kritik" och "kritiskt tänkande"? På vilket sätt skiljer sig kritiskt tänkande från det som är "okritiskt"? Och kan man över huvud taget lära sig att "tänka kritiskt"?

Ur boken:

"Det kritiska tänkandet ska förebygga indoktrinering och möjliggöra ett slags frihet som handlar om att tänka fritt och bilda sig egna uppfattningar. Grundtanken är att lära oss att tänka självständigt och inte blint och utan eftertanke acceptera kunskapsanspråk och sanningsutsagor."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kritiskt tänkande
  2. +
  3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (pocket).

Köp båda 2 för 461 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna