Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2021-09-09
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 16 mm
Vikt
430 g
SAB
Eaae,Emm,Dofa
ISBN
9789144154572

Borta bra : om hemmasitteri

Häftad,  Svenska, 2021-09-09
377
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vissa ungdomar klarar skolan galant, andra faller igenom och blir sittande hemma under längre tid. Bakom varje hemmasittare döljer sig en ofta lång process av ansträngning, försök och misslyckande från såväl elevens som familjens, skolans och andras sida.

Vägen tillbaka till skolan är ofta lång och kan kräva insatser från socialtjänst samt barn- och ungdomspsykiatri. Ibland krävs insatser från behandlande skolor där miljö, pedagogik och behandling är sammanlänkade och speciellt utformade för att nå dessa ungdomar.

Boken baseras på många års erfarenheter från verksamhet inom behandlande skolor och beskriver bakgrundsfaktorer och behandlingsåtgärder konkretiserade i kliniska och pedagogiska vinjetter och utförliga livsberättelser. Den vänder sig till personal i skolan, terapeuter, behandlare och socialarbetare samt till föräldrar, politiker och andra som försöker göra skillnad för elever som sitter hemma.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Borta bra : om hemmasitteri
  2. +
  3. Psykisk hälsa i skolan : främja, skydda och stärka

De som köpt den här boken har ofta också köpt Psykisk hälsa i skolan : främja, skydda och stärka av Kristina Bähr (häftad).

Köp båda 2 för 740 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna