Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2022-05-17
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Peterson, Helen (förf.)
SAB
Ohj
ISBN
9789144155166
Jämställdhet i akademin : hinder och möjligheter när politik ska bli praktik (häftad)

Jämställdhet i akademin : hinder och möjligheter när politik ska bli praktik

Häftad Svenska, 2022-05-17
339
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Uppdraget att jämställdhetsintegrera högskolor och universitet (JiHU) gavs av regeringen till samtliga statliga lärosäten genom ett regleringsbrev 2016. Under årtionden dessförinnan har olika politiska åtgärder på jämställdhetsområdet implementerats och återkommande har lokala projekt bedrivits. Trots detta genomsyras akademin fortfarande av traditioner, kulturer och strukturer som reproducerar ojämställda villkor. Hur ser förutsättningarna ut för att detta nya uppdrag inte ska bli ännu ett exempel på ett tröstlöst sisyfosarbete?

I Jämställdhet i akademin analyseras de lokala förutsättningarna för att arbeta med JiHU-uppdraget. Frågor som diskuteras är: Hur har begrepp som jämställdhet och jämställdhetsintegrering förståtts? Hur ser styrning och organisering ut? Vilka slags reaktioner väcker arbetet med att implementera uppdraget och vilka slags strategier för att hantera motstånd kan identifieras?

Boken är angelägen för alla som har intresse av och som arbetar med organisatorisk förändring och med jämställdhetsfrågor inom akademin såväl som inom andra typer av organisationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jämställdhet i akademin : hinder och möjligheter när politik ska bli praktik
  2. +
  3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna