Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2021-07-19
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Em
ISBN
9789144155333
Check, check, check : skolinspektionen och granskandets vedermödor (häftad)

Check, check, check : skolinspektionen och granskandets vedermödor

Häftad Svenska, 2021-07-19
370
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En omfattande offentlig sektor - och inte minst skolan - är ifrågasatt och anklagas ofta för att fungera ineffektivt. Det råder tvivel kring svensk skolas förmåga att ge barn och unga en god och likvärdig utbildning. Skolinspektionen är den myndighet som ska utöva tillsyn och säkerställa att skolan fungerar i linje med lagstiftarens intentioner. Med ordentlig granskning och sanktionsmöjligheter finns muskler för att åtgärda avsteg från tänkta ideal.

Men hur fungerar Skolinspektionen? Är den en effektiv bekämpare av fel och brister inom skolan och en garanti för att skolor fungerar bra? Eller lämnar granskningen väsentligheter kring bra under visning och ett gott lärande därhän, i jakten på regel avvikelser? Är Skolinspektionen rättssäkerhetens banerförare eller den funktionella dumhetens högborg?

I denna bok behandlas skolinspektion som aktivitet, Skolinspektionen som organisation och de anställda som bärare av särskilda förhållningssätt och identiteter. Skolinspektionens folk, tidigare och nuvarande anställda, liksom de granskade får komma till tals. I boken ventileras Skolinspektionen och de inspekterades vedermödor och en del absurditeter belyses, inklusive snedstyrning och ett olyckligt fokus på dokumentation. Boken inrymmer ett förslag på en helt ny form av tillsyn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Check, check, check : skolinspektionen och granskandets vedermödor
  2. +
  3. Andetaget, livet, evigheten: vägledning i varje ögonblick

De som köpt den här boken har ofta också köpt Andetaget, livet, evigheten: vägledning i varje... av Sofia Sivertsdotter (häftad).

Köp båda 2 för 570 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna