Ersättning vid personskada 2022 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
956
Utgivningsdatum
2022-04-26
Upplaga
28
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Wernheden, Fredrik (förf.) / Randquist, Madeleine (red.)
Illustratör/Fotograf
Jeanette Engqvist, Lena Lyons
SAB
Oeaas-c
ISBN
9789144155906
Ersättning vid personskada 2022 (häftad)

Ersättning vid personskada 2022

Häftad,  Svenska, 2022-04-26

Slutsåld

Ersättning vid personskada är det klassiska standardverket för beräkning av skadeståndsrättslig ersättning vid personskada enligt 5 kap. SkL. Med sin praktiskt inriktade framställning, och med samtliga aktuella tabeller och relevanta cirkulärreferat i bilagedelen, fungerar boken som referensverk, utbildningsmaterial och handläggningsstöd för alla som arbetar med skadeståndsrättslig ersättning vid personskada: personskadereglerare, advokater, biträdande jurister och domstols jurister. Den vänder sig också till patientföreningar och till studenter vid universitet och högskola.

Boken inleds med två kapitel om grundläggande personskade- och ersättningskunskap. Därefter behandlas samtliga ersättningsposter samt centrala frågor som omprövning, preskription och ränteberäkning. Handläggning, med sakfrågor som t.ex. ombud, sekretess och nämndprövning, behandlas i en egen del tillsammans med ett kapitel om praktiskt skaderegleringsarbete. Därutöver har Ersättning vid personskada ett kapitel om samordningsförmånerna samt vad som snarast är en egen "bok i boken" om medicin i skaderegleringen.

Tillgång till en digital version av Ersättning vid personskada ingår. Den digitala utgåvan, som är fullt sökbar och går att arbeta med som en "vanlig" bok - d.v.s. stryka under, göra anteckningar och lägga in bokmärken i - nås med hjälp av en kod på insidan av bokens pärm.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »