Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
268
Utgivningsdatum
2022-01-04
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Smas, Lukas (förf.) / Vamstad, Johan (förf.) / Wallman-Lundåsen, Susanne (förf.) / Wihlborg, Elin (förf.) / Wollter, Filip (förf.) / Bolin, Niklas (red.) / Nyhlén, Sara (red.) / Olausson, Pär M. (red.)
SAB
Qbab
ISBN
9789144155937
Lokalt beslutsfattande (häftad)

Lokalt beslutsfattande

Häftad Svenska, 2022-01-04
334
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Sverige har en lång tradition av beslutsfattande på lokal nivå. Inledningsvis omfattade det lokala beslutsfattandet främst äldreomsorg och skola, men under åren har det utökats till fler områden, såsom migration, miljö och lokal utveckling. Trots att den lokala nivån svarar för en stor del av välfärdsstatens kärna har det saknats en bok om hur politik skapas på lokal nivå.

Den här boken ger en översikt över hur lokalt beslutsfattande fungerar i praktiken. Utifrån en genomgång av sju politikområden - skola, socialtjänst, äldreomsorg, migration, miljö, fysisk planering och lokal utveckling - analyseras det lokala beslutsfattandet. Vilka likheter respektive skillnader finns mellan de olika politikområdena? Hur skiljer sig det institutionella ramverket åt och vilka aktörer deltar i beslutsprocesserna?

Denna andra upplaga har uppdaterats genomgående. Dessutom har två helt nya kapitel, om lokalt beslutsfattande inom socialtjänsten och vid fysisk samhällsplanering, tillkommit.

Lokalt beslutsfattande är i första hand en lärobok i statsvetenskap, men den är även intressant läsning för politiker och tjänstemän inom offentlig förvaltning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lokalt beslutsfattande
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (inbunden).

Köp båda 2 för 519 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »