Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
386
Utgivningsdatum
2023-07-17
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Bromseth, Janne (förf.) / Brömster, Sandra (förf.) / Centerwall, Ulrika (förf.) / Davet, Natalie (förf.) / Dögg Sæmundsdóttir, Sandra (förf.) / Dolk, Klara (förf.) / Ferm Almqvist, Cecilia (förf.) / Gustafsson, Åsa (förf.) / Hentschel, Linn (förf.) / Hilding, Tindra (förf.) / Larsson, Elin (förf.) /
Illustratör/Fotograf
Jonny Hallberg
Dimensioner
15 x 241 x 165 mm
Vikt
685 g
SAB
Eabdg.01
ISBN
9789144156088

Normkritiska perspektiv i pedagogisk verksamhet : förskola, fritidshem och skolans tidigare år

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2023-07-17
447
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
De normer som förmedlas i förskola, fritidshem och skola har stor betydelse för barns uppväxtmiljö samt för deras identitets- och kunskapsutveckling. Utgångspunkten i denna bok är att de som arbetar i pedagogisk verksamhet behöver kunskap och färdigheter för att granska och förändra normer som på olika sätt begränsar och exkluderar. Ett normkritiskt perspektiv på och i pedagogiskt arbete kan bidra till en kontinuerlig reflektion som gör medvetenhet och förändring möjlig.

Boken tar sig an teoretiska perspektiv på kön, klass, hudfärg, funktionsvariation och sexualitet, erbjuder reflektion kring profession och förhållningssätt samt fördjupar sig i didaktiska utmaningar och möjligheter. Kapitlen ger rikligt med exempel på normkritiskt pedagogiskt arbete och belyser bland annat estetisk verksamhet i skolan, demokratiarbete med skolbiblioteket, representation i förskolan, fritidshemmets didaktiska mellanrum, barns lek och kommunikation mellan kollegor.

Boken vänder sig till blivande och verksamma förskollärare och lärare, skolledare och alla som har ett intresse för frågor som berör normer, makt och likvärdiga villkor i barns liv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Normkritiska perspektiv i pedagogisk verksamhet : förskola, fritidshem och skolans tidigare år
  2. +
  3. Klass, etnicitet och kön - En introduktion för lärare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klass, etnicitet och kön - En introduktion för ... av Fredrik Zimmerman (häftad).

Köp båda 2 för 754 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna