Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
432
Utgivningsdatum
2022-08-09
Upplaga
13
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Forslund, Anders (förf.) / Hjelm, Göran (förf.) / Vredin, Maria (förf.) / Jordahl, Henrik (förf.) / Lind, Hans (förf.) / Lindmark, Magnus (förf.) / Nordblom, Katarina (förf.) / Sandelin, Bo (förf.) / Nordström Skans, Oskar (förf.) / Söderström, Ulf (förf.) / Vestin, David (förf.) / Wallgren, Arvid (
Illustratör/Fotograf
Jonny Hallberg, Jonny Hallberg
SAB
Qad-c
ISBN
9789144156798
Marknad och politik (häftad)

Marknad och politik

Häftad Svenska, 2022-08-09
499
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
De senaste femton åren har delvis varit turbulenta för svensk ekonomi. Den ekonomiska politiken har bland annat konfronterats med en global finanskris, historiskt sett mycket omfattande invandring och en virus pandemi. Till detta kan läggas Rysslands invasion av Ukraina 2022 och dess följdverkningar, vilka ur ett ekonomiskt perspektiv bland annat har bidragit till den högsta inflationen i såväl Sverige som många andra länder på ungefär tre decennier.

För att förstå hur den svenska ekonomin fungerar och analysera frågeställningar kring den är det nödvändigt att sätta sig in i förhållanden som inte behandlas i internationella läroböcker. Hur bedrivs svensk finans- och penningpolitik? Hur styrs den offentliga sektorn? Hur fungerar arbetsmarknaden, bostadsmarknaden och finansmarknaderna? Hur bedrivs konkurrens- och miljöpolitik? Vad blir effekterna av det svenska skattesystemet?

Marknad och politik förändras med sin omvärld. Samtliga kapitel i denna trettonde upplaga är antingen nyskrivna eller omarbetade. Boken ger en fullödig bild av den svenska ekonomin och den ekonomiska politiken i inledningen av 2000-talets tredje decennium - detta utan att tappa de historiska kopplingarna.

Marknad och politik är en modern lärobok om den svenska ekonomin avsedd för grundutbildningen i nationalekonomi vid universitet och högskolor. Boken är en naturlig byggsten i en utbildning för framtidens svenska ekonomer. Den lämpar sig också väl för andra som vill sätta sig in i hur den svenska ekonomin fungerar då den inte kräver några djupare förkunskaper i nationalekonomi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Marknad och politik
  2. +
  3. Vår ekonomi : en introduktion till världsekonomin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vår ekonomi : en introduktion till världsekonomin av Klas Eklund (häftad).

Köp båda 2 för 952 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »