Ytterhögern idag (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2022-09-08
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Henrik Gundenäs
SAB
O
ISBN
9789144158686
Ytterhögern idag (häftad)

Ytterhögern idag

Häftad Svenska, 2022-09-08
366
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Ytterhögern är tillbaka, och det med besked. Efter årtionden i marginalen har ytterhögern tagit plats i politikens centrum. Tre av världens största länder - Brasilien, Indien och USA - har under de senaste åren haft höger-radikala ledare samtidigt som partier från den yttersta högern fortsätter att växa i Europa.

I denna aktuella bok ger Cas Mudde, världsledande forskare på politisk högerextremism, en kortfattad överblick över efterkrigstidens ytterhöger-politik. Här undersöks dess historia, ideologi och organisation, dess förutsättningar och konsekvenser. Boken ger också underlag för såväl civil-samhällets aktörer som etablerade politiker att ifrågasätta ytter-högerns idéer och inflytande.

Det som utmärker den samtida högerrenässansen på ytterkanten är hur den normaliserar sina uttryck i det samtida politiska samtalet. Genom att utmana den vanliga dikotomin mellan konventionell politik och ytterkantspolitik erbjuder Mudde en komplex bild av ett fenomen som också utgör en av vår tids stora politiska utmaningar.

Ytterhögern i dag har fått stor internationell uppmärksamhet och ges här ut i svensk översättning, med ett förord av Niklas Bolin, docent i stats-vetenskap vid Mittuniversitetet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ytterhögern idag
  2. +
  3. Populism - En kort introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Populism - En kort introduktion av Cas Mudde, Cristóbal Rovira Kaltwasser (häftad).

Köp båda 2 för 639 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Cas Mudde