Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
342
Utgivningsdatum
2023-01-09
Upplaga
19
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Oeaae-c
ISBN
9789144159249
Den svenska marknadsföringslagstiftningen (häftad)

Den svenska marknadsföringslagstiftningen

Häftad, Svenska, 2023-01-09
464
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Svensk marknadsföringslagstiftning bildar ett rikt förgrenat nät av regler som syftar till en effektiv och tillbörlig konkurrens mellan företag samt skydd för konsumenterna. I centrum står marknadsföringslagen, konkurrens lagen och produktsäkerhetslagen, men boken behandlar även den köprättsliga lagstiftningen, spellagen, lagen om namn och bild i reklam samt reglerna angående mutbrott. Vidare tas näringslivets etiska normer för marknadsföring genom Reklamombudsmannen upp. Processrättsligt framställs domstolsorganisationen med Patent- och marknadsdomstolen, vars beslut kan överklagas till Patent- och marknadsöverdomstolen. I boken finns ett stort antal rättsfall och etiska bedömningar refererade som kan användas som inspiration i kreativa diskussioner.

I denna nittonde upplaga redogörs för den modernisering av konsument rätten som skett under 2022. Regelverket har anpassats till den ökade digitaliseringen av marknadsföringen. Marknadsplatser online, konsument recensioner och rankning av produkter är särskilt reglerade liksom pris erbjudanden till konsument. Sanktionerna har gjorts effektivare och mer kännbara. En ny konsumentköplag har införts med utförliga civilrätts liga regler.

Den svenska marknadsföringslagstiftningen är lämplig för kurser i marknadsföring och introducerande kurser i juridik. Den är även värdefull i det dagliga arbetet på marknadsavdelningar och hos reklam- och medieföretag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den svenska marknadsföringslagstiftningen
  2. +
  3. En introduktion till förvaltningsrätten

De som köpt den här boken har ofta också köpt En introduktion till förvaltningsrätten av Wiweka Warnling Conradson (häftad).

Köp båda 2 för 932 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Carl Anders Svensson