Demokratiseringsprocesser : nya perspektiv och utmaningar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
275
Utgivningsdatum
2023-11-23
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
12 x 205 x 146 mm
Vikt
415 g
SAB
Ocgaa
ISBN
9789144159263
Demokratiseringsprocesser : nya perspektiv och utmaningar (häftad)

Demokratiseringsprocesser : nya perspektiv och utmaningar

Häftad,  Svenska, 2023-11-23
416
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Varför utvecklas vissa länder men inte andra till väl fungerande demokratier? Är det ekonomisk utveckling, en viss uppsättning institutioner, en gynnsam medborgarkultur, civilsamhället, stödjande internationella förutsättningar eller samarbetande politiska eliter som avgör? Kan alla länder i världen bli demokratier, eller är vissa stater dömda att för alltid styras av auktoritära regimer?

I denna uppdaterade tredje upplaga av Demokratiseringsprocesser presenteras och granskas de viktigaste teoretiska och empiriska bidragen inom forskningen om demokratiseringsprocesser. Författarna introducerar centrala begrepp som demokrati, modernisering, transition, konsolidering och diffusion, samt visar hur forskningen har utvecklats från den tidiga efterkrigstiden fram till idag. Även demokratins tillbakagång och olika varianter av samtida auktoritära styrelseskick diskuteras. Boken inleds med ett förord av professor Li Bennich-Björkman.

Demokratiseringsprocesser är särskilt lämplig för kurser i statsvetenskap, sociologi, internationella relationer, utvecklingsstudier, Europastudier samt freds- och konfliktforskning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Demokratiseringsprocesser : nya perspektiv och utmaningar
  2. +
  3. Ett svenskt Leijon : ett liv i underrättelsevärlden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett svenskt Leijon : ett liv i underrättelsevär... av Jan Leijonhielm (inbunden).

Köp båda 2 för 535 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna