Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
393
Utgivningsdatum
2023-07-18
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Andrée Löfholm, Cecilia (förf.) / Avendal, Christel (förf.) / Backlund, Åsa (förf.) / Behtoui, Alireza (förf.) / Bergnéhr, Disa (förf.) / Bergström, Martin (förf.) / Bernhardsson, Josefin (förf.) / Denvall, Verner (förf.) / Fungmark, Jimmy (förf.) / Hallgren, Sanna (förf.) / Hertzberg, Fredrik (förf
Dimensioner
20 x 214 x 155 mm
Vikt
580 g
SAB
Eab
ISBN
9789144159720

Prevention med barn och unga : teori och praktik för socialt och pedagogiskt arbete

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2023-07-18
376
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det finns i dag ett stort intresse för att ställa om arbetet med barn och unga utifrån ett förebyggande perspektiv. Tanken är att identifiera dem som behöver stöd i ett tidigt skede, innan problemen vuxit sig stora och svårbemästrade. Genom att tillvarata barns och ungas vardagsmiljöer, i familj, förskola, skola och under fritiden, och erbjuda insatser utan att särskilja och peka ut vissa barn som problem, finns förhoppningar om att stärka såväl de inkluderande krafterna i vardagliga sammanhang som barnets förmåga att fungera i dessa.

Intresset för förebyggande arbete är inget nytt, vare sig i Sverige eller internationellt. Det nya är kraften i dess uttryck, dess omfattning och att det sker en grundläggande omställning inom och mellan flera områden samtidigt. Det innebär formandet av ett slags professionellt fält inom vilket specialiserade funktioner skapas och kompetens håller på att byggas upp. I detta arbete har uppbyggnaden av den teoretiska grunden för arbetet halkat efter. Med denna antologi vill författarna möta intresset för och presentera en systematiskt sammanställd kunskapsbas om preventivt arbete med barn och unga i Sverige i dag.

Prevention med barn och unga vänder sig till studenter och praktiskt verksamma i socialt och pedagogiskt arbete samt andra närliggande ämnen. Boken är också av intresse för politiker och myndigheter där samtal förs och beslut fattas om förebyggande arbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Prevention med barn och unga : teori och praktik för socialt och pedagogiskt arbete
  2. +
  3. Stödjande samtal, möten och relationer i socialt arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stödjande samtal, möten och relationer i social... av Sam Larsson, Sven Trygged, Therésè Von Braun, Thomas Johansson, Christian Kullberg (häftad).

Köp båda 2 för 753 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »