Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
138
Utgivningsdatum
2023-01-03
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Godhe, Anna-Lena (förf.) / Magnusson, Petra (förf.) / Magnusson, Petra (förf.) / Magnusson, Petra (förf.)
SAB
Eabx
ISBN
9789144159751
Digitalisering, literacy och multimodalitet - (häftad)

Digitalisering, literacy och multimodalitet -

Häftad Svenska, 2023-01-03
328
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Elevernas digitala kompetens i skolans olika ämnen betonas starkt i läroplanerna. Digitaliseringens betydelse för lärande är en nyckelfråga för lärare, skolledare och samhället i stort. Men vad innebär digitaliseringen i skolan? Hur kan den bli en del av elevernas literacyutveckling? Och vad kan de ökade möjligheterna att uttrycka sig multimodalt betyda för elevernas lärande och lärarens undervisning?

Författarna resonerar om digitaliseringen av skolan och tar upp såväl potentiellt positiva som negativa aspekter. De sätter teorier om digitaliseringens inverkan på mänsklig kommunikation i relation till läsande, skrivande och samtalande samt diskuterar hur olika modaliteter - bilder, ljud, text - kan samverka i klassrumsarbete och undervisning. Genom konkreta exempel från ämnena svenska och historia ges en tydlig bild av vad digitaliseringen kan innebära för lärarens planering, genomförande av undervisningen och efterarbete.

Denna andra upplaga är anpassad till skolans styrdokument 2022 och uppdaterad med forskning och utveckling inom området.

Digitalisering, literacy och multimodalitet vänder sig till lärare och lärarstudenter med intresse för digitaliseringens möjligheter och utmaningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Digitalisering, literacy och multimodalitet -
  2. +
  3. Estetiska uttrycksformer i teori och praktik : bild-, drama- och musikdidaktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Estetiska uttrycksformer i teori och praktik : ... av Anna Ehrlin (häftad).

Köp båda 2 för 604 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »