Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
108
Utgivningsdatum
2022-07-19
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Claesson, Silwa (förf.)
Dimensioner
19 x 198 x 146 mm
Vikt
185 g
SAB
Ep.04
ISBN
9789144160597
Litteraturstudier i lärarutbildningen : att läsa, skriva och reflektera (häftad)

Litteraturstudier i lärarutbildningen : att läsa, skriva och reflektera

Häftad,  Svenska, 2022-07-19
267
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Litteraturstudier i lärarutbildningen : att läsa, skriva och reflektera Kan levereras innan julafton
Som student vid lärarutbildningen förväntas de flesta skriva två uppsatser. Den första uppsatsen är oftast en litteraturstudie, det vill säga en presentation av vetenskaplig litteratur inom ett forskningsområde. Vad är en litteraturstudie? Hur genomförs den? Och varför ska du som blivande lärare egentligen alls ägna dig åt en sådan? I denna bok Litteraturstudier i lärarutbildningen - att läsa, skriva och reflektera svarar vi på dessa frågor.

Vi guidar dig genom processen utifrån det som kan beskrivas som ett uppsatsarbetes sju faser: hur du väljer ämne, ställer frågor, letar och läser litteratur, vilka olika analysverktyg du kan välja samt hur du kan presentera och diskutera dina resultat. Kopplat till detta beskriver vi hur dessa olika färdigheter som du utvecklar under arbetets gång också kommer att ha betydelse för dig som undervisande lärare.

I boken finner du många konkreta exempel från studentuppsatser, avhandlingar och forskningsartiklar samt förslag på olika uppsatsämnen och teman. Vår förhoppning är att den här boken ska vara ditt stöd på väg mot en färdig förstauppsats, men självklart också kunna vara till stöd för dig som i en slutuppsats behöver presentera ett kapitel med litteraturöversikt eller tidigare forskning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Litteraturstudier i lärarutbildningen : att läsa, skriva och reflektera
  2. +
  3. Examensarbetet i lärarutbildningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Examensarbetet i lärarutbildningen av Bo Johansson, Per Olov Svedner (inbunden).

Köp båda 2 för 491 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna