Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2023-01-10
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
14 x 216 x 152 mm
Vikt
370 g
SAB
Odc:oe
ISBN
9789144160887

Förvaltningslagen : en kommentar med inriktning mot socialt arbete

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2023-01-10
369
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Förvaltningslagen innehåller bestämmelser om hur förvaltnings myndigheter ska gå till väga vid handläggning av ärenden. Om någon annan lag eller förordning innehåller bestämmelser som avviker från förvaltningslagen, så gäller de bestämmelserna. Lagen innehåller också regler om överklagande samt anger rättigheter och skyldigheter för förvaltningsmyndigheten och enskilda. I boken kommenteras förvaltningslagen på ett enkelt och pedagogiskt sätt med kopplingar till lagar inom socialrätten som innehåller avvikande bestämmelser, bland annat socialtjänstlagen, lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga, lagen om vård av missbrukare i vissa fall och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Hänvisningar görs också till kommunallagen, offentlighets- och sekretesslagen samt förvaltningsprocesslagen.

I denna andra upplaga har avgöranden från Högsta förvaltnings domstolen och kammarrätterna samt ett stort antal beslut av Justitieombudsmannen arbetats in. Relevanta lagändringar har beaktats till och med den 30 november 2022.

Förvaltningslagen - en kommentar med inriktning mot socialt arbete är i första hand avsedd att användas som lärobok i ämnet förvaltnings rätt inom socionomprogrammet, men kan också vara till nytta för den som arbetar med sociala ärenden, exempelvis biståndshandläggare, social sekreterare, advokater och andra som hjälper klienter i sociala ärenden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förvaltningslagen : en kommentar med inriktning mot socialt arbete
  2. +
  3. Juridik för socialt arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Juridik för socialt arbete av Therése Fridström Montoya (häftad).

Köp båda 2 för 876 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »