Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
388
Utgivningsdatum
2023-09-06
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
18 x 241 x 167 mm
Vikt
675 g
SAB
Tda
ISBN
9789144161587

Flervariabelanalys för teknisk högskola

Häftad,  Svenska, 2023-09-06
428
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken är den tredje i en serie om tre (tillsammans med Envariabelanalys för teknisk högskola, Del 1 och 2) och omfattar de områden som brukar tas upp i flervariabelkurser vid tekniska högskolor: funktionsbegreppet i flera variabler, funktionsgrafer och nivåkurvor, rummet Rn, gränsvärden och kontinuitet, partiella derivator, kedjeregeln med tillämpningar på partiella differentialekvationer, riktningsderivata, gradient, tangentplan, funktionalmatris, funktionaldeterminant, differentialer, Taylors formel, lokala maxima och minima, största och minsta värde, extremvärdesproblem med bivillkor, dubbelintegraler, trippelintegraler, ytintegraler, båglängds- och kurvintegraler, Greens formel, exakta differentialformer, exakta differentialekvationer i R2, vektorfält, divergens och rotation, normalytintegraler, Stokes sats, Gauss divergenssats, krökning och torsion. Boken innehåller ett stort antal utförligt lösta exempel, tillämpningar och övningar, vilket bidrar till ökad förståelse av såväl begrepp som teori.

Böckerna i serien är avsedda för både högskoleingenjörs- och civilingenjörsutbildningar och är upplagda så att man kan välja att hoppa över mer krävande teori utan att sammanhanget går förlorat.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Flervariabelanalys för teknisk högskola
  2. +
  3. Rävbacken : hur arvet från Europas mammutstäpp väcktes till liv för blommor, fjärilar och bin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rävbacken : hur arvet från Europas mammutstäpp ... av Emil V Nilsson (inbunden).

Köp båda 2 för 677 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Håkan Blomqvist