Tillsammans ... : om terapeutisk samvaro och miljöpedagogik på institutioner (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2023-09-13
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
17 x 211 x 151 mm
Vikt
385 g
SAB
Vlbda
ISBN
9789144161648

Tillsammans ... : om terapeutisk samvaro och miljöpedagogik på institutioner

Häftad,  Svenska, 2023-09-13
390
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Antalet unga som hamnar i utanförskap ökar. Det kan handla om att de diagnostiseras med till exempel utvecklingsrelaterade funktions nedsättningar eller att de har andra svårigheter. Följden kan bli en känsla av otillräcklighet och att inte höra till. Det är då lätt att hamna i utanför skap och känna att man inte är tillräcklig. Föräldrar kan behöva söka hjälp och stöd hos skola, socialtjänst och/eller hälso- och sjukvård och att samordna insatser när de får problem med sitt barn. Att fungera som ett stöd för den unge och dennes familj i denna process är en av de viktigaste uppgifterna som miljöpedagoger och terapeutiska samverkare har.

Denna bok beskriver hur man som behandlare kan arbeta och tänka samt vara så konkret och tydlig som möjligt i problematiska vardags situationer, framför allt i de fall när ungdomen av olika skäl är placerad i någon av samhällets institutioner.

Tillsammans ... vänder sig till alla som i sitt arbete på ett eller annat sätt möter unga som behöver insatser och hjälp från andra än de närmaste. Förhoppningsvis kan boken bidra till en ökad kunskap och förståelse inom detta område.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tillsammans ... : om terapeutisk samvaro och miljöpedagogik på institutioner
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 619 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna