Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2023-01-03
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Eliasson, Maria (förf.) / Friberg, Ulrika (förf.) / Granath, Hanna (förf.) / Grann, My (förf.) / Gylling, Therese (förf.) / Göransson, Gunilla (förf.) / Henriksson, Jenny (förf.) / Hermansson, Helena (förf.) / Hindersson, Marie (förf.) / Hugosson, Annelie (förf.) / Holst, Malin (förf.) / Häggström,
Dimensioner
12 x 231 x 163 mm
Vikt
370 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789144162379

Den lekande undervisande förskolläraren : lekresponsiv undervisning i praktiken

Häftad,  Svenska, 2023-01-03
336
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur kan lek och undervisning integreras och bilda en helhet i det dagliga arbetet i förskolan? I Den lekande undervisande förskolläraren ges många och rika exempel på hur en ny teori som benämns som Lekresponsiv undervisning (LRU) omsätts och formar det vardagliga arbetet i förskolan. Teorin har utarbetats i ett praktiknära forskningsprojekt i samarbete med förskollärare, utvecklingsledare och rektorer från förskolor och forskare från universitet och högskolor.

I denna bok är det förskollärare, speciallärare och rektorer som själva träder fram som aktörer i sin profession och ger ett unikt bidrag till hur lekresponsiv undervisning omsätts i praktiken. De medverkande författarna ingår i Nätverket för utvecklings pedagogik, förskoleforskning och praktikutveckling. Redaktörerna Maria Magnusson, Linnéuniversitetet och Ingrid Pramling Samuelsson, Göteborgs universitet har båda deltagit i forskningsprojektet men är också aktiva i nätverket.

Boken vänder sig till både förskollärarutbildning och till förskolans professionella.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den lekande undervisande förskolläraren : lekresponsiv undervisning i praktiken
  2. +
  3. Förskolans didaktik och dockan som redskap : kommunikation och skapande i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förskolans didaktik och dockan som redskap : ko... av Mirella Forsberg Ahlcrona (häftad).

Köp båda 2 för 699 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »