Arc-en-ciel 8 Elevpaket - Tryckt bok + Digital elevlicens 36 mån - Franska för åk 6-9 (hybridprodukt)
Fler böcker inom
Format
Hybridprodukt
Digital licens
Aktiveras inom 20 månader, därefter giltig i 36 månader
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2012-05-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 210 x 9 mm
Vikt
632 g
SAB
Fj
ISBN
9789144169828

Arc-en-ciel 8 Elevpaket - Tryckt bok + Digital elevlicens 36 mån - Franska för åk 6-9

Hybridprodukt,  Svenska, 2012-05-28

Slutsåld

Elevpaket
Arc-en-ciel 8, som består av en tryckt elevbok, ett övningshäfte och ett digitalt läromedel som innehåller bl.a. en unik uttalsmetod, många bild- och ljudövningar och en fördjupning i enkla romaner som väcker läslust. Här får eleverna bekanta sig med Frankrike, Kanada, Västindien och Senegal.

Dialoger och händelser äger rum i vitt skilda sammanhang: allt från serietidningsmuseum i Belgien till arbete bland Läkare utan gränser i Haiti. Texterna skiftar mellan dialoger, faktarutor, reportage, ordspråk och artiklar. Artister presenteras så att eleven själv kan hitta sånger. Den återkommande övningen À toi de trouver uppmanar eleverna att söka vidare på nätet eller i andra källor. Eleven skriver systematiskt "olika slags texter". Kapitelmålen är tydliga.

Lärobok
Uttal. Som namnet antyder har varje kapitel sin färg (t.ex. bleu), som i sin tur är kopplad till en stavelse (t.ex. eu) och ett uttal, vilka övas särskilt.

Texter. Nio kapiteltexter med mycket dialoger varvas med tre franska reportage om exempelvis Haiti, Paris-Dakar och den lättläst romanen La momie du Louvre. I varje kapitel finns korta realiatexter på svenska.

Övningar. De fyra färdigheterna övas. Den spännande Projet de travail volontaire-övningen går ut på att varje elev stegvis skriver om en volontärresa. Flertalet övningar har testats av flera elevgrupper.

Övningshäfte
I övningshäftet, som ingår i paketet, övas kapitlets centrala delar. Här finns också utförligare grammatik med extraövningar som vässar elevernas kompetens.

Digitalt läromedel
Boken i digital form med uppläsning och textföljning
Interaktiva övningar av grammatik, ordförråd och uttal
Inspelningar gjorda av professionella skådespelare

I våra digitala läromedel kan du alltid söka i innehållet. Du kan också göra egna anteckningar och markera viktiga stycken i texten som sparas automatiskt och som enkelt kan samlas ihop och skrivas ut. Det digitala läromedlet kan användas på dator, surfplatta och i mobil..
Visa hela texten

Kundrecensioner

Fler böcker av författarna