Forskningsmetodik för ingenjörer och andra problemlösare (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2023-11-21
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
16 x 236 x 190 mm
Vikt
760 g
SAB
P:dd
ISBN
9789144175478

Forskningsmetodik för ingenjörer och andra problemlösare

Häftad,  Svenska, 2023-11-21
345
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I den här boken beskrivs hela forskningsprocessen: från problemformulering till presentation och granskning av resultat. Den är avsedd för metodkurser inom tekniska utbildningar, med utgångspunkt i ingenjörsutbildningens vetenskapstradition och ingenjörens bildningshistoria. Boken redogör för ett urval av forskningsmetoder tillsammans med ingenjörsvetenskapliga perspektiv på vetenskapsteori, forskningsmetod och tekniker för datainsamling. Utöver att förklara och ge exempel på centrala begrepp i det metodologiska landskapet behandlar boken också etik, kvalitet och kommunikation.

Boken handlar om planering, genomförande och granskning av examensarbeten och andra vetenskapliga undersökningar. Genom flera praktiska exempel på hur vetenskapliga undersökningar kan genomföras inom ingenjörsvetenskapen ökar boken förståelsen för forskningsmetodik som är relevant för just ingenjörer.

Forskningsmetodik - För ingenjörer och andra problemlösare kan även användas som grundbok i metod för andra utbildningsinriktningar, med problemlösning i fokus. Boken fungerar såväl under utbildningens tidigare delar som på forskarnivå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Forskningsmetodik för ingenjörer och andra problemlösare
  2. +
  3. Osynliga katastrofer och falska hot om jordens undergång

De som köpt den här boken har ofta också köpt Osynliga katastrofer och falska hot om jordens ... av Patrick Moore (häftad).

Köp båda 2 för 573 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna