Svenska 1, 2 och 3 Elevpaket - Tryckt bok + Digital elevlicens 36 mån (hybridprodukt)
Fler böcker inom
Format
Hybridprodukt
Digital licens
Aktiveras inom 20 månader, därefter giltig i 36 månader
Språk
Svenska
Antal sidor
376
Utgivningsdatum
2024-02-21
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 20 mm
Vikt
808 g
SAB
Fc
ISBN
9789144175843

Svenska 1, 2 och 3 Elevpaket - Tryckt bok + Digital elevlicens 36 mån

Hybridprodukt,  Svenska, 2024-02-21
646
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Allt-i-ett! Svenska 1, 2 och 3 - en komplett handbok bygger på det centrala innehållet i kurserna Svenska 1, 2 och 3. Handboken består av en tryckt bok i kombination med ett digitalt läromedel. Det digitala materialet kompletterar och fördjupar momenten i den tryckta boken. Här finns även en samling självrättande ord- och språkövningar. Genom det behändiga allt-i-ett-formatet tydliggörs ämnets progression samtidigt som eleverna enkelt kan gå tillbaka och repetera

Tre kurser, tre färger
Svenska 1, 2 och 3 - en komplett handbok behandlar momenten litteratur, tala, skriva samt språk och språkriktighet. Allt som hör till ett moment ligger samlat och de olika kurserna är markerade med tre olika färger: en färg för Svenska 1, en för Svenska 2 och en för Svenska 3.

Läromedlets innehåll
Läromedlet består av fem kapitel. Studieråd är ett inledande kapitel som handlar om studieteknik och som syftar till att ge eleverna goda tips inför det fortsatta arbetet med boken.

Därefter följer kapitlet Litteratur. I Svenska 1 får eleverna lära sig mer om novellanalys, centrala motiv och berättartekniska grepp. Arbetet i Svenska 2 fortsätter med litteraturhistoria, litteraturvetenskapliga verktyg och möjligheter till mer avancerad analys. I Svenska 3 ligger fokus på litteraturvetenskapliga modeller, lyrik och dramatik. Digitalt finns en utförlig litteraturhistoria.

Kapitlet Tala följer en stigande svårighetsgrad i muntlig framställning med början i enklare presentationer, en fortsättning i argumenterande tal för att avslutas i Svenska 3 med talanalys följt av tal med retoriska stilmedel.

Kapitlet Skriva tar upp referat, inlägg, debattinlägg, argumenterande text, essä, pm samt vetenskaplig skrivande. Samtliga delar har exempeltexter och övningsförslag för arbete tillsammans eller enskilt. Successivt byggs kompetensen upp att använda sig av den retoriska arbetsprocessen när det gäller både att tala och att skriva.

Kapitlet Språk och språkriktighet innehåller ett antal uppgifter som behandlar språksociologi, Sveriges nationella minoritetsspråk, grammatisk analys samt språkhistoria.

Digitalt finns avsnitt om bland annat litteraturhistoria, språksociologi, grammatik samt språk och språkriktighet.

Flexibel undervisning
Svenska 1, 2 och 3 - en komplett handbok innehåller det som behövs för att arbeta med gymnasiets tre svenskkurser och genomgående finns förslag på skönlitterära texter att läsa till olika epoker eller projekt. Bokens upplägg gör det möjligt att arbeta mycket flexibelt och samtidigt ha en tydlig struktur i svenskstudierna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svenska 1, 2 och 3 Elevpaket - Tryckt bok + Digital elevlicens 36 mån
  2. +
  3. Kontext Svenska som andraspråk 1 Elevpaket - Tryckt + Digital elevlicens 36 mån

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kontext Svenska som andraspråk 1 Elevpaket - Tr... av Eva Hedencrona, Karin Smed-Gerdin (hybridprodukt).

Köp båda 2 för 1301 kr

Kundrecensioner

Fler böcker av författarna