Problemlösningarnas eviga nu : om trygghetsfrämjande och brottspreventiva partnerskap (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
338
Utgivningsdatum
2023-10-27
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Lisa Sjösten
Medarbetare
Sarnecki, Jerzy (förf.)
Dimensioner
22 x 210 x 155 mm
Vikt
490 g
SAB
Oep
ISBN
9789144175904

Problemlösningarnas eviga nu : om trygghetsfrämjande och brottspreventiva partnerskap

Häftad,  Svenska, 2023-10-27
412
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Under senare år har det lokala brottsförebyggande arbetet oftast kopplats samman med breda trygghetsfrågor och hanterats inom olika partnerskap mellan organisationer som Polisen, socialtjänsten, skolan och fritidsförvaltningen. Den här boken är resultatet av ett flerårigt forskningsprojekt där förutsättningar och innehåll i det brottsförebyggande och trygghetsfrämjande arbetet undersökts. Här ges ingående skildringar av vad de lokala brottsförebyggarna ställs inför, hur svårt det kan vara att omsätta riktlinjer och rekommendationer från nationell nivå och hur de gör när de tar sig an och konkretiserar sitt uppdrag i vardagsarbetet.

Skådeplatserna utgörs i boken av Ronna i Södertälje, Botkyrka i Stockholm, Hjällbo i Göteborg samt Araby i Växjö, alltså områden omtalade som särskilt utsatta. Som sådana återkommer de ofta som exempel på områden där gängkriminalitet, marginalisering och parallella samhällsstrukturer utvecklats, såväl i medierna som i den politiska diskussionen.

Vi vänder oss till alla verksamma inom det expanderande brottsförebyggande och trygghetsfrämjande fältet. Boken är även relevant för polis- och socionomutbildningar och inte minst alla andra som är intresserade av hur samhället agerar och bör agera för att förebygga brott i utsatta områden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Problemlösningarnas eviga nu : om trygghetsfrämjande och brottspreventiva partnerskap
  2. +
  3. Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland... av Lars Berge, Axel Gordh Humlesjö (inbunden).

Köp båda 2 för 631 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »