Erkännande och auktoritet i läraryrket (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
122
Utgivningsdatum
2024-03-12
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 9 mm
Vikt
239 g
ISBN
9789144176741

Erkännande och auktoritet i läraryrket

Häftad,  Svenska, 2024-03-12
293
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Samhället vilar tungt på skolan och skolan på sina lärare. Men vem ska lärare förlita sig på för att må väl och för att stärka sin auktoritet i tider av samhälleliga krav och ifrågasättande?

I den här boken framhålls reflektionsgrupper som ett led i att möta en del av de problem som lärare upplever i dag. Många skolor arbetar redan kollegialt men det handlar då ofta om utvecklingsprocesser och det finns sällan något utrymme för den personliga berättelsen och lyssnandet. Men filosofen Axel Honneth menar att erkännande är en central del av det goda livet, och med utgångspunkt i denna insikt erbjuder boken nya sätt att förstå undervisning och lärande.

Erkännande och auktoritet i läraryrket hjälper blivande och verksamma lärare att möta utmaningar i yrkesrollen. Det kan handla om krävande föräldrar, hot och våld i vardagen, elever som inte verkar må bra samt samhällets ständiga krav på effektivitet och resultat.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Erkännande och auktoritet i läraryrket
  2. +
  3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 382 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Margareta Normell