Alkohol- och narkotikaproblem (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
475
Utgivningsdatum
2023-11-23
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
26 x 240 x 168 mm
Vikt
1195 g
SAB
Ohi
ISBN
9789144177625

Alkohol- och narkotikaproblem

Kartonnage,  Svenska, 2023-11-23
418
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Omkring en miljon människor i Sverige har ett skadligt bruk eller beroende av alkohol eller narkotika. För att kunna förstå, förbygga och behandla sådana problem krävs kunskap. I denna breda lärobok presenteras aktuell, forskningsbaserad kunskap på ett pedagogiskt och lättillgängligt sätt.

Boken är unik genom att den tar ett helhetsgrepp på alkohol- och narkotikaområdet. Den belyser och problematiserar drogernas effekter och skadeverkningar, förklarar drogproblem utifrån teorier och begrepp från olika vetenskapsområden samt beskriver de sociala och hälsomässiga konsekvenserna av problematisk droganvändning. Boken redogör också för samhällets olika insatser på området.

De senaste åren har mycket hänt inom området. Denna andra upplaga har därför genomgått en omfattande revidering. Samtliga kapitel har aktualiserats och utökats, och ett helt nytt kapitel om anhörigas situation har lagts till.

Boken vänder sig till personer som studerar till eller arbetar som socionom, psykolog, sjuksköterska, läkare, polis eller behandlings assistent. Den kan även läsas av personer som själva har eller har haft drogproblem, av anhöriga och av personer med ett mer allmänt intresse av alkohol- och narkotikafrågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Alkohol- och narkotikaproblem
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 647 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna