Lag & rätt - Handbok med fokus på psykisk funktionsnedsättning (häftad) NY
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2024-03-01
Upplaga
6
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 13 mm
Vikt
338 g
SAB
Ohfhc-c:oe
ISBN
9789144180625

Lag & rätt - Handbok med fokus på psykisk funktionsnedsättning

Häftad,  Svenska, 2024-03-01
363
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Psykisk ohälsa är ett samlingsbegrepp som omfattar tillstånd med olika svårighetsgrad, alltifrån psykiska besvär till psykiatriska tillstånd. Besvären kan i olika grad leda till funktionsnedsättning. Det kan då finnas behov av att ta del av någon form av samhällsinsats.

Lag & rätt beskriver skyldigheter som samhällets aktörer, främst kommun, region och försäkringskassa, har när det gäller att lämna stöd till den person som drabbats av psykisk ohälsa. Boken innehåller en övergripande presentation av det regelverk som styr handläggningen inom socialtjänst, hälso- och sjukvård och socialförsäkring. Boken ger bland annat svar på frågorna: Vilka socialförsäkringsförmåner kan en person med psykisk funktionsnedsättning ha rätt till? Vilka skyldigheter har socialtjänsten gentemot personer med psykisk funktionsnedsättning? Vilket bistånd kan bli aktuellt? Kan ett barn, alternativt en vuxen bli föremål för tvång? Vart kan man vända sig med klagomål och överklagan?

Boken riktar sig till studenter vid universitet och högskolor, yrkeshögskolor, samt till personal bland annat inom socialtjänst och hälso- och sjukvård, såsom biståndsbedömare, kuratorer, familjehemsföräldrar, HVB-personal, personal inom LSS-verksamhet, och personliga ombud. Även gode män och förvaltare kan komma i kontakt med dessa frågor.

Lag & rätt är uppdaterad enligt de lagändringar som gäller från juli 2023.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lag & rätt - Handbok med fokus på psykisk funktionsnedsättning
  2. +
  3. Svensk Lag 2024

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svensk Lag 2024 av Per Henrik Lindblom, Kenneth Nordback (inbunden).

Köp båda 2 för 1588 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sofia Linderot

  • Av kärlek och plikt -

    Sofia Linderot

    När ett barn inte kan bo kvar hos sina föräldrar kan det placeras i familjehem. Vissa barn får bo hos en släkting. Hur släktinghemsföräldrar i Sverige ser på sin situation har hittills varit ett outforskat område. Vilka drivkrafter finns bakom bes...