Rollspel i teori och praktik (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
146
Utgivningsdatum
1998-03-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
WALDEMARSON, ANNA-KARIN
Dimensioner
225 x 157 x 9 mm
Vikt
220 g
SAB
Eaby
ISBN
9789144272917

Rollspel i teori och praktik

Häftad,  Svenska, 1998-03-01
259
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att ”spela roll” innebär att få vara viktig och känna sin betydelse, att man betyder något för andra. Att spela roll är också att spela (sociala) roller, pröva de man har och gå in i nya; det är en social träning och därmed en utforskning av samhället.
Att spela roll innebär dessutom att vara aktiv, att göra något; man låter tanken bli handling och handlingen bli tanke. Känslan blir drivkraft till denna process där tanken slipar handlingen och den i sin tur vidgar tanken. ”Tanke, känsla och handling” står för en helhetssyn som betonas i boken.
Rollspel är en pedagogisk metod som i sig förenar de nämnda aspekterna på att spela roll. Boken handlar om pedagogiska rollspel; tyngdpunkten är lagd på skola och utbildning men den kan också användas i folkbildning, omsorg och arbetsliv. Innehållet passar både den oerfarne och den som redan ”kan” rollspel. Som ledare får man råd och idéer om vad man gör före, under och efter rollspelandet och dessutom många förslag till rollspel och övningar.
Förutom denna praktiska inriktning sätts rollspel in i ett pedagogiskt och socialpsykologiskt sammanhang. Kunskap och pedagogik, identitet och självbild, grupper och gryppdynamik tas upp.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rollspel i teori och praktik
  2. +
  3. Undervisa i pedagogiskt drama

De som köpt den här boken har ofta också köpt Undervisa i pedagogiskt drama av Viveka Rasmusson, Bodil Erberth (häftad).

Köp båda 2 för 642 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

Björn Nilsson är psykolog och lärare vid sociologiska institutionen, Göteborgs universitet, och vid Ljungskile folkhögskola. Anna-Karin Waldemarson är dramapedagog (RAD) och lärare vid Ljungskile folkhögskola.