Vittnespsykologi (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
153
Utgivningsdatum
2001-10-01
Upplaga
01
Förlag
Studentlitteratur AB
Illustrationer
ill.
Dimensioner
225 x 156 x 10 mm
Vikt
230 g
SAB
Oeka
ISBN
9789144617312
Vittnespsykologi (häftad)

Vittnespsykologi

(1 röst)
Häftad Svenska, 2001-10-01
301
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vittnespsykologi ger en allmän orientering om de faktorer som påverkar tillförlitligheten i vittnens utsagor. Förutom att kort introducera området, belyser boken ett antal centrala vittnespsykologiska teman som vittneskonfrontationer, ledande frågor, den kognitiva intervjun, öronvittnens förmåga, vittnens subjektiva grad av säkerhet samt barns vittnesmål. Det vittnespsykologiska området är viktigt eftersom inkorrekta vittnesuppgifter är den enskilt mest bidragande orsaken till felaktiga domar. Boken vänder sig till alla som har intresse av vittnespsykologiska frågeställningar. Den är anpassad att fungera som en introducerande text för till exempel jurister, poliser och socialarbetare som läser kurser med beteendevetenskaplig inriktning. Förhoppningen är också att boken skall fungera upplysande för de personer som i sitt dagliga arbete ägnar sig åt rättsvårdande uppgifter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vittnespsykologi
  2. +
  3. Handbok i rättspsykologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok i rättspsykologi av Sven Å Christianson, Pär Anders Granhag (inbunden).

Köp båda 2 för 971 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pär Anders Granhag

  • Handbok i rättspsykologi

    Pär Anders Granhag, Leif Strömwall, Karl Ask, Sara Landström

    Denna grundbok i rättspsykologi ger en heltäckande bild av den vetenskapligt baserade rättspsykologiska forskningen. Läs mer Handbok i rättspsykologi presenterar vetenskaplig kunskap i ett lättillgängligt format och riktar sig främst till universi...