Munthes Capri : en bildberättelse av Bengt Jangfeldt (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
WW POD
Antal sidor
117
Utgivningsdatum
2014-06-19
Förlag
Wahlström & Widstrand
Dimensioner
147 x 201 x 10 mm
Vikt
210 g
SAB
Lz Munthe, Axel,Ic-iz Capri: San Michele
ISBN
9789146001546
Munthes Capri : en bildberättelse av Bengt Jangfeldt (häftad)

Munthes Capri : en bildberättelse av Bengt Jangfeldt

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2014-06-19
169
 • Skickas inom 7-10 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Under arbetet med sin stora biografi över Axel Munthes liv och gärning fann Bengt Jangfeldt en mängd gamla fotografier av läkaren och dennes vänkrets på Capri. Några av dessa publicerades i En osalig ande, men långt ifrån alla fick plats. I detta inbjudande album har Bengt samlat de bästa av sina fynd och berättar de fascinerande historierna bakom bilderna. I fokus står Axel Munthes liv på Capri - utgrävningarna och konstsamlandet, uppbyggnaden av Villa San Michele, anläggandet av trädgården, strövtågen på ön och de täta besöken av tidens stora personligheter. Bland annat får vi möta kronprinsessan Victoria, Oscar Wilde, Henry James, Ellen Key, kronprinsen Gustaf Adolf, Anders Zorn, ett antal Capri-bor samt Munthes alla djur med babianen Billy i spetsen. Bengt Jangfeldts entusiasm och kunnighet i ämnet lyser igenom texterna, med säker hand leder han oss bakåt i tiden och delar med sig av intressanta fakta och kuriosa om den mytomspunne läkaren och hans omgivning. Resultatet blir en fantasieggande bildberättelse som skulle kunna vara Munthes egen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Munthes Capri : en bildberättelse av Bengt Jangfeldt
 2. +
 3. Vi och dom : Bengt Jangfeldt om Ryssland som idé

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi och dom : Bengt Jangfeldt om Ryssland som idé av Bengt Jangfeldt (häftad).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Munthes Capri : en bildberättelse av Bengt Jangfeldt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Capri
  Lars Åke Öhman, 6 december 2019

  Jag har gjort en utomhus teaterpromenad om Axels liv. Läste då in mig under ett år med allt jag kunde hitta om honom och av honom. Denna bok gav en mera levande bild av hans liv på Capri. Mycket värdefullt!

 2. Intressanta bilder
  Gösta Carlestam, 9 november 2015

  Jag tycker det var en läsvärd bok,med bra text och intressanta historiska bilder. Särskilt när man varit på platsen i dag som jämförelse.

Visa alla 2 recensioner