Bruden är vacker men har redan en man : sionismen - en ideologi vid vägs ände? (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
358
Utgivningsdatum
2014-10-03
Förlag
Wahlström & Widstrand
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
522 g
SAB
Ocgac,320.54095694
ISBN
9789146001577
Bruden är vacker men har redan en man : sionismen - en ideologi vid vägs ände? (häftad)

Bruden är vacker men har redan en man : sionismen - en ideologi vid vägs ände?

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2014-10-03
242

10% rabatt på allt med kod LUCIA23 i kassan

Gäller t.o.m. 13 december. Villkor

  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bruden är vacker men har redan en man : sionismen - en ideologi vid vägs ände? Kan tyvärr inte levereras innan julafton.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
1898 for en judisk delegation till Palestina, platsen det judiska folket hävdas ha biblisk rätt till. I ett telegram rapporterade de: "Bruden är vacker men har redan en man." Med det menades att Palestina visserligen var ett vackert land, men att det redan fanns ett folk som levde där. Att fortsätta planerna på att låta det judiska folket emigrera till det heliga landet skulle oundvikligen leda till konflikt.

I Bruden är vacker men har redan en man. Sionismen - en ideologi vid vägs ände? beskriver Mellanösternkännaren Ingmar Karlsson hur en sionistisk rörelse växte fram ur den judiska diasporan runtom i Europa och hur sionismen blev en uttalad ideologi i och med österrikaren Theodor Herzl, som formulerar behovet av, drömmen om och viljan till ett eget land för det judiska folket. Var detta skulle ligga och vilken politisk inriktning det skulle ha var omdiskuterat. 1948 utropas staten Israel, något som på intet sätt är början på fredstider, tvärtom eskalerar de konflikter som än idag präglar området.

Ingmar Karlsson har med böcker som En delad värld - Islam och Europa i går, i dag och i morgon (2010) och Tro, terror och tolerans - essäer om religion och politik (2004) gjort stort avtryck i samhällsdebatten. Bruden är vacker men har redan en man är det första större verket på svenska som med ett heltäckande grepp avhandlar sionismens historia. Den innehåller också en analys av dagsläget och tänkbara framtidsscenarier för Israel, Palestina och de människor som lever där.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bruden är vacker men har redan en man : sionismen - en ideologi vid vägs ände?
  2. +
  3. Den nya världs(o)ordningen : essäer om religion, nation, identitet och politik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den nya världs(o)ordningen : essäer om religion... av Ingmar Karlsson (inbunden).

Köp båda 2 för 441 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bruden är vacker men har redan en man : sionismen - en ideologi vid vägs ände?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Läsvärd.
    Magnus, 31 januari 2020

    En intressant redogörelse för bakgrunden till konflikten mellan palestinier och israeler. Dock med det förbehållet att noter och källhänvisningar saknas.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ingmar Karlsson