Tao enligt Puh (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
1987-02-01
Förlag
Wahlström & Widstrand
Originaltitel
The Tao of Pooh
Dimensioner
179 x 109 x 13 mm
Vikt
105 g
SAB
Cmbab,Cm
ISBN
9789146153832
Tao enligt Puh (pocket)

Tao enligt Puh

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 1987-02-01

Slutsåld

Vad har Nalle Puh med taoismen att göra? Ganska mycket, menar Benjamin Hoff. Vad världens förmodligen mest älskade björn, Nalle Puh, hela tiden haft för sig - sedan A A Milne hittade på honom 1926 - är nämligen att lära ut 400-årig taoistisk levnadsvisdom. Nalle Puh har alltid förhållit sig till livet på ett sätt som de gamla tao-mästarna skulle ha applåderat (bortsett från att de kanske inte skulle ha applåderat). Detn här viktiga och roliga introduktionen till taoismen genom Nalle Puh - och för den delen också till Nalle Puh genom taoismen - visar att det inte är fråga om någon mossig gammal filosofi, utan om något som kan tas i bruk här och nu. Något som våra prestationsinriktade västerländska själar hungrar efer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tao enligt Puh. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Är du en beundrare av Nalle Puh (och då menar jag den...
    MONA ERIKSSON WALLGREN, 12 april 2013

    Är du en beundrare av Nalle Puh (och då menar jag den ursprungliga figuren i A A Milnes böcker, inte Disneyvarianten)? Är du dessutom nyfiken på taoismen och vill unna dig ett gott skratt, då är "Tao enligt Puh" en bok för dig!

    Bokens författare för en dialog med björnen Puh om taoismens grundtankar. Han drar paralleller till och ger exempel utifrån Nalle Puh sätt att vara. Allt med en stor portion humor. En rolig bok med stort allvar. En bok som gör mig glad och varm om hjärtat! Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Benjamin Hoff