Lugna Puckarnas Mosebok (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
89
Utgivningsdatum
2000-01-01
Förlag
AB Wahlström & Widstrand
SAB
Hc.03
ISBN
9789146177296

Lugna Puckarnas Mosebok

Häftad,  Svenska, 2000-01-01

Slutsåld

Om min poesi är bra vill jag att den ska vara det ungefär som ett schysst yogapass, en besvarad lust, en vårdag eller som en pangkväll på krogen, att man känner sig lite Himmelstruzkt raketvital och så där extra livsdugligt på . Bob Hansson om debuten Heja världen! (1998) som vann en stor och alltjämt växande publik.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bob Hansson

Recensioner i media

Bob Hansson har blivit känd som en av Sveriges flitigaste livepoeter. 1996 vann han SM i Poetry Slam, en ursprungligen amerikansk uppläsningsform där man tävlar i poesi inför publik. Han är också en av de få poeter som kan skryta med att ha agerat förband till Joakim Thåström.

Lugna puckarnas Mosebok är uppföljaren till debuten Heja världen (1998) och även här är det muntliga inslaget starkt. Hansson arbetar med upprepningar som skapar rytm och puls. Hans poesi är respektlös och livsbejakande. Han skapar egna ord - till exempel blygvink, StjärnNuddarTräd, pustutsträckt - och bygger med dem en vision om ett lyckligare och mer kravlöst liv. Fienden heter inskränkthet, stress och arbetshets. Istället uppmanar Hansson till kreativt nytänkande och oräddhet. Det handlar om att våga acceptera sig själv. Eller som han uttrycker det: "Andas lugna puckar genom lungorna/tänka:/här ligger jag och duger".

- Therese Johansson, bol.com


"Bob Hansson för med sin långa erfarenhet från estradpoesi och Poetry Slam in den talspråkliga ordmedvetenheten i litteraturen igen. Det behövs och det är roligt att se de lugna puckarna glida över isen - spikrakt i mål. "
- Anna Hallberg, Göteborgs-Posten


"Det är österländsk livsfilosofi blandat med beatuppror och rock'n roll. Summan blir djäkligt engagerande. "
- Andreas Brunner, Skånska Dagbladet