Mikaku : En Japansk Kokbok (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2001-03-01
Förlag
AB Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Duke, Yukiko, 1966-
SAB
Qcabd-oec
ISBN
9789146177470
Mikaku : En Japansk Kokbok (inbunden)

Mikaku : En Japansk Kokbok

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2001-03-01

Slutsåld

Det här är en kokbok som inte bara lär ut hur man lagar japansk mat, utan också berättar om japansk kultur och om japanska tänkesätt och traditioner. Ett lands matkultur avslöjar ofta mycket om dess historia och nationalkaraktär. Genom att läsa och använda boken får man en inblick i japansk livskänsla och estetik.
Yukiko Duke är kulturskribent och översättare och har tillsammans med sin japanska mamma Eiko skrivit en inspirerande kokbok med massor av läckra och lättlagade recept. Dessa ingår i det traditionella japanska köket och har lagats i generationer tillbaka i Eikos familj. De flesta ingredienser går att få tag på i vanliga svenska mataffärer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Folkkonstmuseum

    Richard Johansson, Åke Edwardson, Yukiko Duke

    Det hela börjar med att Richard Johansson 2002 lyckas köpa ett underrede till en vagn. Sedan dess har han arbetat med sitt Folkkonstmuseum, med allt från byggandet av själva vagnen till arbetet med att samla föremål. Allt har sin utgångspunkt i Ri...

  • Origami

    Norio Torimoto, Yukiko Duke

    A simple, elegant guide to the Japanese art of paper folding, with hundreds of illustrations. From playful animals to delicate flowers and fun paper airplanes, this origami guide has projects that will delight both children and adults. With text, ...

Recensioner i media

Det här är mer än en kokbok. Med gedigen kunskap beskriver författarna till Mikaku: den japanska kokboken hur man på ett enkelt sätt kan lyckas med japansk mat. För det är faktiskt så att denna bok avslöjar några av hemligheterna bakom den utsökta japanska maten - soppor, ångade rätter, gryträtter, friterat och inte minst risrätter. Och det är faktiskt så att när man tagit sig igenom några av recepten i boken, så öppnas en ny värld av smaker och tillredningstekniker.

Kokboken är författad av en mor och hennes dotter. Eiko Duke är född och uppväxt i Japan och dottern Yukiko är journalist med inriktning på asiatisk kultur och samhällsliv. De arbetar för att få bort fördomar om att det är svårt att laga japansk mat - något som de också lyckas med. I boken finns dessutom berättelser (med matanknytning) från det japanska samhället som både är intressanta och ger en inblick i en ny spännande matkultur.

Jag läste med spänning denna kokbok och har för första gången i mitt liv tillagat nigiri-zushi. Nästa gång vågar jag bjuda på den!

- Filippa Bratt