ok, amen (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
325
Utgivningsdatum
2001-11-01
Upplaga
½Ny
Förlag
Wahlström & Widstrand
Dimensioner
200 x 120 x 20 mm
Vikt
210 g
SAB
Koafh-qaz New York,Cmdb-qaz New York
ISBN
9789146182603

ok, amen

om kärlek och fientlighet i chassidernas New York; dokumentär

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket, Svenska, 2001-11-01

Slutsåld

I Williamsburg i New York bor chassiderna, de ultraortodoxa judar som lätt känns igen på sina svarta rockar, långa skägg och tinninglockar. Chassiderna konserverar en gammal religiös värld och tillbakavisar det moderna västerländska samhällets värderingar och levnadssätt. Trots att de bor i hjärtat av en världsmetropol lever de mer eller mindre isolerade från sin omgivning.

När Nina Solomin flyttar till Williamsburg väcks hennes nyfikenhet på denna judiska kultur och den religiösa fanatismens mänskliga och sociala mekanismer. Mot alla odds lyckas hon efter månader av envist arbete hitta en spricka i deras mur mot omvärlden. Boken om hennes tid med chassiderna ger en unik inblick i en radikalt annorlunda kultur och mentalitet. Nina Solomin är kulturjournalist och litteraturkritiker. Hon levde i New York 1996-1998 och bor för närvarande i Jerusalem.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av ok, amen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Lättläst bok om annorlunda kultur
    Vitsippan, 4 augusti 2010

    Riktigt bra och intressant läsning om de ultraortodoxa judarna i New York. Författaren har själv judiskt påbrå och undersöker hur livet hos de ortodoxa judarna är. Boken är lättläst och berättar om människorna bakom religionen och hur de judiska reglerna bevaras och förs vidare.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Nina Solomin

Bloggat om ok, amen