Ett Hus Åt Mr Biswas (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
474
Utgivningsdatum
2001-10-01
Upplaga
½Ny
Förlag
AB Wahlström & Widstrand
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
A house for Mr Biswas
Dimensioner
243 x 162 x 34 mm
Vikt
440 g
SAB
He.01=c
ISBN
9789146183976
Ett Hus Åt Mr Biswas (inbunden)

Ett Hus Åt Mr Biswas

Inbunden Svenska, 2001-10-01

Slutsåld

Ett hus åt Mr Biswas är den tragikomiska krönikan om en mans liv i ett litet land, där många kulturer blandas och den moderna tiden håller på att bryta igenom.

Mr Biswas är indier på Trinidad. Han är till sin natur mild, inåtvänd och kräsen - egenskaper som hans omgivning inte har mycket till övers för. Han gifter in sig i den rika och bullriga Tulsi-klanen som hotar att uppsluka honom, men gör envisa försök att bevara sin frihet och sitt oberoende. Ett eget hus är hans stora dröm.
Mr Biswas liv är fullt av motigheter: han misslyckas som handelsman och som uppsyningsman på en sockerrörsplantage. Och ett första husbygge går helt överstyr. Men så småningom bli mr Biswas - en viss okuvlighet och envishet finns det också hos honom - journalist, flyttar in till staden och får en anställning vid den nyinrättade sociala byrån som snart läggs ner igen.
Trots slitningar och gräl har hans förhållande till hustrun och barnen fördjupats med åren och till sist förunnas det honom verkligen att få leva i ett eget hus!

V.S. Naipaul är bördig från Trinidad. Han släkt härstammar från de hinduiska arbetare som på sin tid importerades från Indien för att arbeta på sockerrörsplantagerna. Sedan 1950 är han bosatt i Storbritannien. 1961 kom Ett hus åt Mr Biswas, hans stora självbiografiska genombrottsroman, där huvudpersonens förebild är V.S. Naipauls far.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ett Hus Åt Mr Biswas