Iliaden & Odysséen (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
307
Utgivningsdatum
2002-12-01
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Sture Linnér
Originalspråk
Grekiska (klassisk)
Medarbetare
Linnér, Sture, Bendz, Gerhard
Dimensioner
235 x 162 x 57 mm
Vikt
1070 g
SAB
Hoa.03=c
ISBN
9789146201489

Iliaden & Odysséen

av Homeros
(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2002-12-01

Slutsåld

Iliaden skildrar en händelse under det tionde och sista året av det trojanska kriget - grekernas krigståg mot Troja. Akilles, som är grekernas främste hjälte, har dragit sig tillbaka efter en tvist med härföraren Agamemnon. Då hans vän Patroklos stupat i strid med den trojanska prinsen Hektor, tar Akilles åter till vapen och dödar Hektor. lIliaden slutar med trojanernas dödsklagan över prinsen.
Odysséen är fortsättningen på Iliaden. Den berättar om en av grekernas hjältar, Odysseus, som på hemfärden från Troja råkar ut för en mängd äventyr. Han irrar kring på havet i tio år innan han återförenas på Ithaka med sin trogna Penelope. Odysséen är en betydligt mer idyllisk skildring än Iliaden men dikterna har ändå mycket gemensamt, främst hexameterformen. En av skillnaderna är att i Odysséen griper gudarna in och hjälper någon av parterna: Hera stöttar grekerna när Zeus hjälper trojanerna, Odyssseus motarbetas av Poseidon men får stöd av Athena.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Iliaden & Odysséen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Storverk
    Denis Anusic, 28 juni 2005

    Dessa två äventyrsberättelser skrevs på 700-talet före Kristus och lever än. Detta bevisar vilket storverk det handlar om. Dessa två berättelser är färgrika, livfulla och varma. En skildring på människans olika känslor; hämnd, storhet och passion. Litteraturen kan inte bli mycket bättre.
    Iliaden och Odyssén kommer för alltid vara ett storverk från västerländsk litteratur.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Homeros