En berättelse om kärlek och mörker (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
576
Utgivningsdatum
2005-09-01
Upplaga
1
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Rose-Marie Nielsen
Originalspråk
Hebreiska
Originaltitel
A tale of Love and Darkness / Sipour Al Ahva Vehoshekh
Medarbetare
Öström, Arne (form)
Dimensioner
231 x 160 x 41 mm
Vikt
900 g
SAB
Hce
ISBN
9789146201663
En berättelse om kärlek och mörker (inbunden)

En berättelse om kärlek och mörker

självbiografisk roman

av Amos Oz
(2 röster)
Inbunden Svenska, 2005-09-01

Slutsåld

Amos Oz är en av Israels främste författare och han är läst och älskad över stora delar av världen. I en lång rad romaner har han berättat om sin uppväxt och barndom i Israel, om kibbutzsystemet som han själv levde i under många år, om det judiska folkets öde och dröm om fristad på jorden, om den israeliska vardagen med dess muller av storpolitik i bakgrunden och om hoppet om fred och försoning. Men inte förrän nu, fyrtio år efter debuten, närmar han sig den smärtpunkt som hela hans författarskap kretsar kring: moderns självmord då han var tolv år gammal. Det nämns redan inledningsvis och kastar sin skugga genom hela berättelsen, men först i slutkapitlet är han framme vid hennes sista timmar i livet. Däremellan målar han upp en storslagen släktkrönika och ett magiskt självporträtt av en författare som bevittnat och levt med en nations födelse och turbulenta historia.

En berättelse om kärlek och mörker är en rik och passionerad milstolpe i ett stort författarskap. Amos Oz har bland annat belönats med det prestigefyllda Prix France Culture år 2004 för detta mästerverk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Amos Oz

Övrig information

Amos Oz är en av Israels främste författare, hans namn nämns ofta i Nobelprissammanhang och han är läst och älskad över stora delar av världen. I en lång rad romaner har han berättat om sin uppväxt och barndom i Israel, om kibbutzsystemet som han själv levde i under många år, om det judiska folkets öde och dröm om fristad på jorden, om den israeliska vardagen med dess muller av storpolitik i bakgrunden och om hoppet om fred och försoning.
Men inte förrän nu, fyrtio år efter debuten, närmar han sig den smärtpunkt som hela hans författarskap kretsar kring: moderns självmord då han var tolv år gammal. Det nämns redan inledningsvis och kastar sin skugga genom hela berättelsen, men först i slutkapitlet är han framme vid hennes sista timmar i livet. Däremellan målar han upp en storslagen släktkrönika och ett magiskt självporträtt av en författare som bevittnat och levt med en nations födelse och turbulenta historia.
En berättelse om kärlek och mörker är en rik, tragikomisk och passionerad milstolpe i ett stort författarskap.