Flyga drake (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2004-03-01
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Johan Nilsson
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Kite Runner
Medarbetare
Rapp Acedo, Sara (form)
Dimensioner
235 x 165 x 25 mm
Vikt
580 g
SAB
Hce
ISBN
9789146202479
Flyga drake (inbunden)

Flyga drake

en skakande berättelse om en pojke från Afghanistan

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2004-03-01

Slutsåld

Amir och Hassan växer upp under en omvälvande tid i Kabul som bästa vänner. Trots att de uppfostras sida vid sida lever de i två helt skilda världar, Amir är rikemansson och Hassan hans tjänare.

En gripande roman om vänskap, svek och lojalitet, om banden mellan fäder och söner, där Afghanistans fascinerande och tragiska historia står i bakgrunden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Flyga drake. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Starkt
    Ana, 20 maj 2012

    Gripande, starkt, upprörande, vackert och sorgsen på samma gång. Beskrivning av en värld som är så nära oss men ändå så långt. beskrivning av en värld fylld av krig och tårar som ingen kan göra någonting åt eller ?

  2. Grym bok!
    Sara, 22 november 2007

    En av de bästa böckerna jag har läst överhuvudtaget. Jag gick och tänkte på den långt efter att jag hade läst ut boken. Otroligt gripande berättelse och mycket bra skriven.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Flyga drake

Övrig information

Amir och Hassan växer upp som bästa vänner under en omvälvande tid i Kabul. Trots att de uppfostras sida vid sida lever de i två helt skilda världar. Amir är son till en framstående välbärgad man, medan Hassan, som är son till Amirs fars tjänare, tillhör det fattiga och lågt stående hazarfolket. Hassan gör allt för Amir, han försvarar honom i alla lägen, men när Amir en dag får chansen att återgälda Hassans totala lojalitet sviker han.
När Sovjetstyrkor invaderar Kabul och Amir och hans far flyr landet för att skapa sig ett nytt liv i Kalifornien tror Amir att han har gjort sig fri från sitt förflutna. Men han kan inte lämna minnet av Hassan bakom sig.
Flyga drake är en gripande roman om vänskap, svek och lojalitet. Den handlar om banden mellan fäder och söner och fädernas makt över sina söner - deras kärlek, uppoffringar och lögner. I bakgrunden står historiska händelser som inte tidigare berättats på detta sätt, boken tar oss från ett vackert och välmående Afghanistan rikt på kultur till det ödelagda land som det är idag.

"En underbar bok ... Det här är en av de oförglömliga historier som stannar kvar hos en i flera år. Alla livets och litteraturens stora teman utgör stomme i denna fantastiska roman: kärlek, heder, skuld, fruktan, försoning ... Det är så starkt att allt jag läser under en period efteråt känns tråkigt."
Isabell Allende

Orig titel: The Kite Runner
Övers: Johan Nilsson