Halvbrodern (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
721
Utgivningsdatum
2003-09-01
Upplaga
Ny utg.
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Ingrid Windisch
Originalspråk
Norska
Originaltitel
Halvbroren
Dimensioner
180 x 112 x 32 mm
Vikt
370 g
SAB
Hdb.01=c
ISBN
9789146203230

Halvbrodern

Pocket, Svenska, 2003-09-01

Slutsåld

Halvbrodern är en storslagen tragikomisk släktkrönika som belönades med Nordiska rådets litteraturpris 2002. Romanen följer fyra generationer under 1900-talet i Norge och koncentreras kring 50- och 60-talen.
Halvbröderna Barnum och Fred är olika som natt och dag: Fred är boxaren; tyst och skugglik, går sin egen väg, Barnum är konstnären; följsam och längtande, en tvivlare som hela tiden vill vara till lags.
Så plötsligt en dag försvinner Fred och blir borta i 28 år. Trots det är han alltid närvarande i Barnums liv och när Barnum en dag får veta att Fred har kommit tillbaka, rullas historien upp ...
"Berättelsen om Barnum och brodern Fred har en grundton av frånvaro, förlust och sorg men rymmer också försonande drag av humor, vänskap och dunkelt hopp", skriver Nordiska rådet i sin motivering.
Halvbrodern är såld i över 150 000 exemplar i Norge. Sagt vid den norska utgivningen: Ett storslaget verk, hans bästa hittills. En tragikomisk roman för både underhållningsläsaren och den mer kräsne. DAGBLADET Jag står helt och fullt fast vid mitt jublande utrop under några vilda boxningsscener mitt i boken: detta är minst lika spännande som den första Rockyfilmen och samtidigt mycket, mycket bättre. KULTURNYTT, NRK P2
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Halvbrodern