Du är hos mig ändå : Ungdomar och barn om att mista en förälder (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
269
Utgivningsdatum
2005-01-01
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Siwe, Fredrika (form)
Illustrationer
foto
Dimensioner
205 x 140 x 28 mm
Vikt
320 g
SAB
Dokc
ISBN
9789146204657
Du är hos mig ändå : Ungdomar och barn om att mista en förälder (inbunden)

Du är hos mig ändå : Ungdomar och barn om att mista en förälder

ungdomar och barn om att mista en förälder; berättelser

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2005-01-01

Slutsåld

Varje år förlorar fler än 3 000 unga sin mamma eller pappa genom dödsfall. Här berättar ett trettiotal barn och ungdomar själva, rakt och varmt, om sina svåraste stunder, om sina känslor och om hur de får sina liv att gå vidare. Sorg tar mer kraft, mer tid än vad många förskonade tror. Styrkan den kan ge på sikt byggs långsamt upp, och det handlar mycket om hur man blir bemött av sin omgivning. Bokens budskap är enkla: Se mig, säg något, gör något, om än aldrig så lite. Vänd mig inte ryggen. Du är hos mig ändå vänder sig i första hand till andra unga med samma upplevelser, men också till anhöriga och till alla dem som i sitt dagliga värv möter barn i sorg.Suzanne Sjöqvist, som samlat berättelserna till denna bok, är journalist, översättare och förlagsredaktör. Sedan många år gör hon reportageserier och intervjuböcker, skriver essäer och översätter skönlitteratur. Hon miste själv sin pappa när hon var tio år. Suzanne Sjöqvist belönades 1984 med Stora Journalistpriset.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Du är hos mig ändå : Ungdomar och barn om att mista en förälder. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En underbar bok!!

  Det var en helt underbar bok att läsa och man blir verkligen insatt i hur de andra mår, då man själv har gått igenom exakt samma sak.

  Boken för mig är lite av en hjälp med bearbetningen efter min mamma som gick bort för snart 14 år sedan när jag bara var 6år. Boken framkallade verkligen tårar och jag tycker det är synd att det inte finns fler liknande böcker och att det inte är fler som får skriva sin berättelse som andra kan läsa.

  Jag är, i år, 20 år och saknaden är fortf... Läs hela recensionen

 2. En underbar bok
  En dotter, 21 februari 2005

  Jag förlorade min pappa för ganska precis 6 månader sen. Han dog helt oväntat efter en anerysm, ett blodkärl som brast i hjärnan. Jag är 34 år men det är lika svårt att förlora en älskad förälder vare sig man är barn eller vuxen. Man förstår inte vad som hänt. Jag trodde aldrig att man kan sörja så....
  Jag sträckläste boken storgråtande. Jag känner igen mig i de känslor av tomhet som de beskriver.
  En bok väl värd att läsa, både av stora och små!

Visa alla 2 recensioner

Övrig information

Suzanne Sjöqvist har samlat ett trettiotal berättelser från barn som alla har det gemensamt att de förlorat en förälder.

Suzanne Sjöqvist skriver i förordet: "Mellan oss 'syskon i sorgen' behövs bara en antydan för att vi ska ana varandras avgrunder och veta hur bakhal vägen tillbaka till glädje och en ny sorts vanlighet kan vara. Redan detta, att se att man inte är ensam, kan lindra och lätta. Bokens budskap är enkla. Till de nära: Håll mig inte utanför. Och till omgivningen: Se mig, säg något, gör något om än aldrig så lite. Vänd mig inte ryggen."