Den besynnerliga händelsen med hunden om natten (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
228
Utgivningsdatum
2003-12-01
Upplaga
Ny utg.
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Ulrika Jannert Kallenberg
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
The curious incident of the dog in the night-time
Medarbetare
Molin, Johannes (form)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
15 x 178 x 110 mm
Vikt
120 g
SAB
He.01=c
ISBN
9789146204695
Den besynnerliga händelsen med hunden om natten (pocket)

Den besynnerliga händelsen med hunden om natten

(6 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket Svenska, 2003-12-01

Slutsåld

Christopher är femton år och autist. Han måste ha ordning och reda, var sak på sin plats. Han kan räkna upp alla länder i världen eller alla primtal till 7057. Logiska resonemang är inget problem för honom. Men han kan omöjligt förstå andra människors känslor.

När Christopher hittar grannfruns hund ihjälslagen, beslutar han sig för att lösa mysteriet med hjälp av Sherlock Holmes detektivmetoder. Sökandet efter gärningsmannen leder honom till oanade platser och personer. För under hunden ligger den mörka hemligheten om hans far och mor begraven. Plötsligt har han inte bara sin egen oförståelse inför en kaotisk omvärld att brottas med utan också omvärldens oförmåga att förstå honom...
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Den besynnerliga händelsen med hunden om natten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fem röda bilar i rad gör en superbra dag
  Leah Alexandra, 11 januari 2012

  Boken fascinerade mig. Att få ta del av en händelse ur ett annorlunda perspektiv, i detta fall ur ögonen hos en person med neuropsykiatriska funktionshinder, är en stimulerande upplevelse. Boken är indelad i primtal istället för det reguljära kapitelsystemet. Det finns illustrationer lite här och var när Christopher vill förtydliga sin beskrivning. När han detaljerat redogör för matematiska problem som om han förklarade hur man lättast tillagar en äggakaka njuter jag. Jag tycker att han är fa... Läs hela recensionen

 2. Underbar
  Karin, 9 november 2008

  Jag läste den här boken på engelska, och jag älskade den. Den har ett fint och annorlunda språk. Dock har väl pojken asperger och inte autism?

 3. Underbar!
  - (Landvetter), 17 april 2007

  Denna bok kan jag verkligen rekommendera. Jag sträckläste den för utan att vara en deckare så var den så spännande. Den ger en mycket bra inblick hur det är att ha autism men är ingen faktabok utan en mycket spännande och bra bok. Så jag rekommenderar den varmt.

 4. Annorlunda
  SiwG, 13 juli 2004

  Antingen blir man mycket fascinerad eller så tycker man att den är tråkig. Kunde inte lägga den ifrån mig, även om den inte var spännande i vanlig mening. Rekommenderas.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Mark Haddon