Kärlek, nyfikenhet, prozac och tvivel (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
238
Utgivningsdatum
2004-01-01
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Manni Kössler
Originalspråk
Spanska
Originaltitel
Amor, Curiosidad, prozac y dudas
Medarbetare
Bäckman, Lilian (form)
Dimensioner
230 x 158 x 22 mm
Vikt
430 g
SAB
Hk.01=c
ISBN
9789146204848
Kärlek, nyfikenhet, prozac och tvivel (inbunden)

Kärlek, nyfikenhet, prozac och tvivel

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2004-01-01

Slutsåld

Tre systrar i dagens Madrid har mer eller mindre brutit kontakten med varandra. De har valt olika väg i livet, men alla tre känner på sig att något är fel, riktigt fel. Partylivet knäcker Cristina, karriärstressen Rosa, och långtråkigheten Ana. Fast är tiden när de kunde ta hjälp av varandra verkligen förbi - även om något helt oväntat inträffar?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kärlek, nyfikenhet, prozac och tvivel. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Tänkvärd
    Marita & Hillevi, 11 april 2004

    Fänglande skriven , fräck , delvis sorglig bok som man gärna sträckläser. Bitvis kan man känna igen sig själv i alla tre typerna av kvinnor. Läs den !!!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Kärlek, nyfikenhet, prozac och tvivel

Övrig information

Lucía Etxebarrías debutroman berättar om tre systrar i Madrid som inte kunde vara mer olika: tjugofyraåriga Cristina, den unga vilda partytjejen som inte går att motstå hur många tabbar hon än gör, trettioåringen Rosa, den duktiga och superintelligenta som satsat all sin tid på utbildning och yrkeskarriär, och trettiotvååringen Ana, den lugna familjeflickan som förlovade sig redan som sjuttonåring och idag är stolt mor och hemmafru i patriciervåningen där Elle Interiör skulle kunna göra reportage när som helst! I bakgrunden finns deras känslokalla och manipulerande mor och levnadsglade men totalt frånvarande far.
Kontakten är mer eller mindre bruten mellan systrarna och de är var och en på sitt håll på väg mot den totala katastrofen, utan att kunna ta hjälp av varandra. Men innan partylivet knäcker Cristina, karriärstressen Rosa, eller tristessen Ana, sker något oväntat som kanske kan föra dem samman igen.
En fräck, rolig och färgstark roman som för tankarna till Pedro Almodóvars filmer.

Lucía Etxebarría (född 1966) är journalist och författare. Hennes debutroman Amor, curiosidad, prozac y dudas (1997) blev en publik- och kritikersuccé i hemlandet Spanien. Sedan dess har ytterligare tre böcker utkommit och hon är idag en av de mest säljande kvinnliga spanska författarna.
Etxebarría tilldelades 1998 Premio Nadal för romanen Beatriz y los cuerpos celestes.

Orig titel: Amor, curiosidad, prozac y dudas Övers: Manni Kössler