Klarsynen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
294
Utgivningsdatum
2006-03-01
Upplaga
1
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Hans Berggren
Originalspråk
Portugisiska
Originaltitel
Ensaio sobre a lucidez
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
231 x 160 x 25 mm
Vikt
640 g
SAB
Hce
ISBN
9789146211488
Klarsynen (inbunden)

Klarsynen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2006-03-01

Slutsåld

Vad skulle hända om majoriteten av valdeltagarna i ett politiskt val bestämde sig för att rösta blankt? Det är vad som händer i Nobelpristagaren José Saramagos nya roman Klarsynen. Inrikesministern misstänker en konspiration och inför undantagstillstånd, förflyttar regeringen och sätter igång en klappjakt på blankröstare. Terrordåd och mord avlöser varandra, när någon påminner sig om den kvinna som under den vita blindheten för fyra år sedan var den enda som förblev seende. Kan hon ligga bakom sammansvärjningen? "Om inte den här boken väcker debatt så är det för att samhället sover", sa författaren i samband med att boken publicerades i Portugal.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Klarsynen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Manar till debatt
    Molloy, 7 april 2006

    Aktualiteten i Klarsynen är obestridlig. Den för omedelbart tankarna till det politiska läget i Portugal, och efterdyningarna av 11 september.

    José Saramago skriver med en distanserad, och rent av byråkratisk, stil i Klarsynen. Under många av partierna blir tyvärr den politiska uppmaningen tyngd av detta. Stundtals är det svårt att känna något och dialogen mellan de inblandade parterna (som är skriven utan annan anföring än komma och stor bokstav), gör det svårt att hål... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av José Saramago

Övrig information

Vad skulle hända om majoriteten av valdeltagarna i ett politiskt val bestämde sig för att rösta blankt? Det är vad som händer i Nobelpristagaren José Saramagos nya roman Klarsynen. Inrikesministern misstänker en konspiration och inför undantagstillstånd, förflyttar regeringen och sätter igång en klappjakt på blankröstare. Terrordåd och mord avlöser varandra, när någon påminner sig om den kvinna som under den vita blindheten för fyra år sedan var den enda som förblev seende. Kan hon ligga bakom sammansvärjningen?