Flyga drake (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2005-04-01
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Johan Nilsson
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Kite Runner
Dimensioner
178 x 109 x 22 mm
Vikt
180 g
SAB
Hce
ISBN
9789146211839
Flyga drake (pocket)

Flyga drake

en skakande berättelse om en pojke från Afghanistan

(5 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2005-04-01

Slutsåld

Amir och Hassan växer upp under en omvälvande tid i Kabul som bästa vänner. Trots att de uppfostras sida vid sida lever de i två helt skilda världar, Amir är rikemansson och Hassan hans tjänare.

En gripande roman om vänskap, svek och lojalitet, om banden mellan fäder och söner, där Afghanistans fascinerande och tragiska historia står i bakgrunden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Flyga drake. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Otroligt bra
  Stina, 29 januari 2008

  Jag var trött och skulle verkligen bara läsa ett par sidor innan jag lade huvudet på kudden. Det var bara det att boken var helt omöjlig att lägga ifrån sig. Dagen efter var jag således fortfarande trött men helt lyrisk över min läsupplevelse.Fantastisk!

 2. Fantastisk!
  Emma, 17 juni 2007

  Det var ett tag sen jag läste ut boken, men jag tänker på den fortfarande då och då. Det är en tät berättelse, en bok att streckläsa, helt fantastisk. Jag tror den hör till min top-10 lista, och jag läser mycket.

 3. Rörande sträckläsning
  Katarina, 15 november 2006

  Ni vet en sådan där bok som man bara inte kan lägga ifrån sig och släcka lampan, fast man vet att man måste, för att man ska gå upp tidigt dagen efter; en sådan bok är Flyga drake. Jag rekommenderar den varmt till alla.

 4. Detta blir årets julkapp från mig!
  CNS, 1 augusti 2006

  Vilken fantastisk historia, den bara växer och när man pustar ut så händer det nåt nytt!
  Köp den, läs den!!

 5. Fantastisk!
  K, 17 maj 2006

  Detta är den bästa bok jag läst på länge. Köp den NU!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Khaled Hosseini

Övrig information

Amir och Hassan växer upp som bästa vänner under en omvälvande tid i Kabul. Trots att de uppfostras sida vid sida lever de i två helt skilda världar. Amir är son till en framstående välbärgad man, medan Hassan, som är son till Amirs fars tjänare, tillhör det fattiga och lågt stående hazarfolket.


Hassan gör allt för Amir, han försvarar honom i alla lägen, men när Amir en dag får chansen att återgälda Hassans totala lojalitet sviker han.
När Sovjetstyrkor invaderar Kabul och Amir och hans far flyr landet för att skapa sig ett nytt liv i Kalifornien tror Amir att han har gjort sig fri från sitt förflutna. Men han kan inte lämna minnet av Hassan bakom sig.
Flyga drake är en gripande roman om vänskap, svek och lojalitet. Den handlar om banden mellan fäder och söner och fädernas makt över sina söner deras kärlek, uppoffringar och lögner. I bakgrunden står historiska händelser som inte tidigare berättats på detta sätt, boken tar oss från ett vackert och välmående Afghanistan rikt på kultur till det ödelagda land som det är idag.