April i Paris (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2006-09-01
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Ulla Ekblad Forsgren
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
April in Paris
Medarbetare
Fleisher Sjöberg, Linn (form)
Dimensioner
220 x 143 x 20 mm
Vikt
400 g
SAB
Hce
ISBN
9789146214779
April i Paris (inbunden)

April i Paris

Inbunden Svenska, 2006-09-01

Slutsåld

Michael Wallners April i Paris är en vacker berättelse om kärlek och krig, om livsval och avsked. Det är en bok du kommer att sträckläsa, skratta och gråta till, men också känna dig styrkt av. Året är 1943. Europa befi nner sig i krig. Roth, bokens berättare, är översättare i tjugoårsåldern. Han följer med den tyska ockupationsmakten till Paris i egenskap av tolk. På sin fritid klär han sig i kostym, trots att det är strängt förbjudet att bära civila kläder, kallar sig monsieur Antoine och fl anerar på gatorna som en äkta parisare.En dag får han syn på den vackra Chantal där hon sitter utanför sin fars bokhandel. Han tar reda på var hon arbetar och börjar uppvakta henne och så småningom inleder de en kärleksrelation. Det visar sig att Chantal och hennes far är involverade i den franska motståndsrörelsen och när Roths kollega får veta detta hotar han att avslöja dem.Roth hamnar i fängelse, men lyckas fl y. Väl ute gäller det att hitta Chantal före nazisterna. Michael Wallner är född 1958, bor i Berlin och i Italien. Han har tidigare varit verksam som regissör och skådespelare. April i Paris är hans tredje roman sedan debuten 2000 och den första som översatts till svenska.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om April i Paris

Övrig information

Michael Wallners April i Paris är en vacker berättelse om kärlek och krig, om livsval och avsked. Det är en bok du kommer att sträckläsa, skratta och gråta till, men också känna dig styrkt av.

Året är 1943. Europa befinner sig i krig. Roth, bokens berättare, är översättare i tjugoårsåldern. Han följer med den tyska ockupationsmakten till Paris i egenskap av tolk. På sin fritid klär han sig i kostym, trots att det är strängt förbjudet att bära civila kläder, kallar sig monsieur Antoine och fl anerar på gatorna som en äkta parisare.
En dag får han syn på den vackra Chantal där hon sitter utanför sin fars bokhandel. Han tar reda på var hon arbetar och börjar uppvakta henne och så småningom inleder de en kärleksrelation. Det visar sig att Chantal och hennes far är involverade i den franska motståndsrörelsen och när Roths kollega får veta detta hotar han att avslöja dem. Roth hamnar i fängelse, men lyckas fly. Väl ute gäller det att hitta Chantal före nazisterna.