Jag! (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2007-04-01
Förlag
Wahlström & Widstrand
Originalspråk
Ryska
Medarbetare
Harding, Gunnar (red.), Jangfeldt, Bengt (red.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
178 x 111 x 13 mm
Vikt
120 g
SAB
Hcema.03
ISBN
9789146216858
Jag! (pocket)

Jag!

dikter

Pocket Svenska, 2007-04-01

Slutsåld

"Dina dikter är för tillfälliga. De kommer snart att vara glömda", ropade en åhörare till Majakovskij under en uppläsning. "Kom och hälsa på mig om tusen år, så får vi se", ropade Majakovskij tillbaka.

När vi nu hunnit in i ett nytt årtusende kan vi konstatera att Majakovskijs poesi, trots "det tillfälliga" i den, fortsätter att beröra människor. Många hör ännu i hans dikter hur "en levande människa talar till en annan människa full av liv".

Detta urval av Gunnar Harding och Bengt Jangfeldt är ett tvärsnitt genom hela Majakovskijs produktion från de tidiga futuristiska experimenten till de diktfragment han skrev strax före sitt självmord 1930.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Vladimir Majakovskij

  • Ett moln i byxor

    Vladimir Majakovskij

    Diktsamlingen Ett moln i byxor utkom 1915 och var Majakovskijs stora genombrott. Dikterna gick i bräschen för den nya ryska futuriströrelsen, som revolutionerade samhället och konsten.

  • Bone!

    Vladimir Majakovskij

    La unua eldono de tiu i Esperanta traduko aperis en la jaro 1967 en Moskvo, farita de la Komisiono pri internaci­aj ligoj de sovetiaj esperantistoj , en la kadro de la Unio de sovetaj societoj de amikeco kaj kulturaj ligoj kun eksteraj landoj ...