Gunnar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
328
Utgivningsdatum
2007-08-01
Förlag
Wahlström & Widstrand
Dimensioner
195 x 135 x 30 mm
Vikt
540 g
SAB
Hc
ISBN
9789146217251

Gunnar

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2007-08-01

Slutsåld

Läs ett provkapitel här>>

Bob Hansson lovordas ständigt av kritikerna för sin energi och sin språkliga uppfinningsrikedom-och han älskas av sin publik! Nu romandebuterar han med Gunnar,en både sorglig och rolig berättelse om den moderna människans ensamhet och hennes önskan att vara någon man räknar med.

Utan nytt hjärta hade Gunnar inte funnits längre. Gunnar, 58 år och änkling, har ett långt liv som samvetsgrann murare bakom sig. Han, som alltid gjort sitt jobb och varit stolt över det, kommer av sig när jobbet försvinner. Samtidigt påverkar Gunnars nya hjärta honom på det mest mystiska sätt. Kan det vara sant att minnen som hör till hjärtats tidigare ägare laddas ner i den nye ägarens minnesbank?

Trots beordrad vila, trots bannlysningen från arbetsplatsen, trots sorgen efter hustruns död och trots fack och försäkringskassor trotsar Gunnar tillvarons bistra regelverk. Han går tillbaka till sin gamla arbetsplats när byggbasen är väck och låtsas att han ska börja arbeta på nytt. Vägrar vara degraderad.

Saker ter sig allt mer annorlunda. Det dyker upp en motorcykel, en gurka och möjligtvis en hare. Och en gryende kärlek till barnbarnet Connys dagisfröken Anna.

Men vem vill ha en gammal överbliven murare med kärringpension?

Hör Bob Hansson berätta om sin bok http://www.youtube.com/watch?v=1jtDviVkxlw
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Gunnar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Börjar bra
  Suma, 30 januari 2009

  Jag gillar verkligen Gunnar, som person. En hederlig typ, med många intressanta, intelligenta och roliga infallsvinklar på livet. Språket i boken är suveränt, humoristiskt med torra kommentarer och oväntade vändningar.
  Därför är det onödigt, tycker jag, att blanda in dessa kursiva tankar/drömmar/syner som återfinns i var och varannan bok. Och dessutom göra romanen till en metaroman, med en Bob Hansson som plötsligt börjar tala direkt till en. Magin försvinner, liksom minnet av Gunnar själv, vardagshjälten

 2. Strålande!
  Anneli Maria, 11 oktober 2007

  Jag tycker mycket om Bob Hanssons dikter, och blev inte besviken nu heller när han romandebuterar. Det här är en roman som ger mycket. Både allvar och humor, klurigt och lite otäckt emellanåt. Och härligt omisskännligt BobHansson-språk!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Bob Hansson