Våtmarker (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
2009-05-07
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Christine Bredenkamp
Originaltitel
Feuchtgebiete
Dimensioner
200 x 126 x 15 mm
Vikt
240 g
SAB
Hce
ISBN
9789146219996
Våtmarker (häftad)

Våtmarker

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2009-05-07

Slutsåld

Artonåriga Helen hamnar på sjukhus efter att ha skurit sig under intimrakning. Hon måste opereras, och kirurgen passar också på att ta bort hennes hemorrojder. Helen är skilsmässobarn och inser att nu har hon en enastående möjlighet att få in sina föräldrar i ett och samma rum. Medan hon smider på sin plan berättar hon för sin manliga sjuksköterska Robin, om sitt liv och sina sexuella erfarenheter, och redan från början byggs bilden upp av en människa med (förment) extrema böjelser - eller handlar det helt enkelt bara om en ovanligt utlevande kvinnlig sexualdrift? Helene gör allt man inte får om man är en ung kvinna idag. Och hon gör det med gott humör. Våtmarker är ett avgrundsvrål riktat mot de vaxade, rakade, fixade och på alla sätt sanitetsbehandlade kvinnobilder och skeva föreställningar om sexualitet och kvinnlighet vi möter i idag. I Tyskland väckte boken en storm av arga röster men också en hel del storslaget beröm när den gavs ut 2008, den har sålt över en miljon exemplar och är den enda tyska boken som ligger på Amazons globala topplista. Charlotte Roche har gjort det onämnbara till det nationella samtalsämnet i Tyskland och är det största som hänt tysk litteratur på mycket länge. Under våren 2009 ges den ut i 25 länder över hela världen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Våtmarker. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Äckligt småkul
  Slåfie, 16 mars 2011

  Våtmarker är en kavalkad av anusbeskrivningar, sex och smaskande på diverse kroppsvätskor. Spyan sätter sig helt enkelt i halsen, vilken äcklig bok! Lägger man de vidriga beskivningarna åt sidan är den stundtals rätt rolig och får mig ofta att le. Det vill säga om man hindrar sig själv från att klökas eller spy rakt ut över golvet. Charlotte Roche vill antagligen ge alla kvinnoideal och överdrivna hygienkrav en spark i röven och kastar sig rakt ut bland bajs, hemmagjorda tamponger och hemorro... Läs hela recensionen

 2. Letar du äckelkänslor i vardagen? Läs denna bok!
  Linda, 4 mars 2010

  Helene ligger på sjukhus och tänker igenom sitt liv. Läsaren blir introducerad till en alternativ och bitvis grotesk livsstil. Helene har blivit tillsagd att akta sig för bakterier och gör därför tvärt emot. Hon anser att kroppen tål allt, att det den utsöndrar går att återvinna och att lite smuts inte skadar någon. Minst henne själv. Hon är ju trots allt på sjukhus på grund av slarvig intimrakning och inte för sjukdom till följd av dålig hygien.
  Boken var annorlunda då författaren absol... Läs hela recensionen

 3. SJUKT rolig!
  Madde, 10 juni 2009

  Jag har aldrig haft så roligt åt en bok förut, som med denna. Bästa jag läst!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Charlotte Roche