Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
153
Utgivningsdatum
2009-10-08
Förlag
Wahlström & Widstrand
Dimensioner
210 x 130 x 15 mm
Vikt
270 g
SAB
Lz Sundin, Anders
ISBN
9789146220237
Kärlek i cancerns tid (inbunden)

Kärlek i cancerns tid

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2009-10-08

Slutsåld

Den 2 augusti 2006 står Anders Sundin helt plötsligt ensam med sin sexårige son. Anders har förlorat sin livskamrat och stora kärlek Karin, deras son har förlorat sin mamma. På sju månader förändrades allt.Kärlek i cancerns tid är Anders Sundins kärleksförklaring till Karin - hon som hade en sådan aptit på livet, som inspirerade människorna omkring sig, som hade en sådan passion för böcker - som dör endast 38 år gammal.Detta är en berättelse som självklart och skoningslöst går rakt in i hjärtat på läsaren. Med kärleksfull värme berättar Anders om den lyckliga tid de fick tillsammans. När de träffas som unga, hur Anders får kämpa för att få Karin och hur så småningom en stark kärlek växer fram emellan dem. De börjar förverkliga sina gemensamma drömmar om framtiden, flyttar hem till Gävle, börjar bygga ett eget hus och Karin får ett drömjobb som butikschef på Akademibokhandeln. Och plötsligt rasar allt samman när Karin blir sjuk. Karins dödskamp och död, begravningen och tiden efter är stark och gripande i sin kontrast till den lyckliga tiden och Anders Sundin skildrar sin smärta utan omsvep.Detta är inte i första hand en berättelse om cancer utan en ovanligt stark kärlekshistoria. Det är också ett vackert porträtt och ett alltför sorgligt farväl av en kraftfull och spännande kvinna, älskad och saknad.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kärlek i cancerns tid. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 20 mars 2011

  En mycket stark och gripande bok av Anders Sundin om hans frus död i cancer. Eller inte bara om det, utan boken är en biografi över Anders liv. Lättläst och välskriven. Bra och sorglig. Kan helt klart rekommenderas.

 2. Kärlek i cancerns tid av Anders Sundin
  Kristina Simar, 17 november 2009

  Jag tycker att det var en saklig och rak och kärleksfull berättelse om hur livet så plötsligt förändras i en ung familjs liv när någon får diagnosen cancer. Från att varit en aktiv kvinna med stort kulturintresse och som älskar sin sambo och son. De är unga och har framtiden framför sig. Då slår cancern till. Karin får bukspottskörtelcancer som har ett fort sjukdomsförlopp, när man väl fått diagnosen.

  Anders sätt att uttrycka sig, gjorde att det gick bra att läsa denna sorgliga bok.... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Kärlek i cancerns tid