Lantliga scener (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2011-05-04
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Rose-Marie Nielsen
Originaltitel
Scenes from village life
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
212 x 133 x 20 mm
Vikt
334 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789146220527
Lantliga scener (inbunden)

Lantliga scener

av Amos Oz
(2 röster)
Inbunden, Svenska, 2011-05-04

Slutsåld

Lantliga scener består av åtta noveller som tillsammans bildar en roman. Den utspelar sig i Tel Ilan, en idyllisk men bedagad israelisk by, och varje novell utgår från någon av byns invånare. Det kan vara en man vars hustru lämnat honom, en framgångsrik läkare som slösat sin kärlek på systersonen men nu är ensammare än någonsin, en argsint och förvirrad gammal man och hans uppoffrande dotter, en mäklare som visas omkring i ett stort hus och till sist blir inlåst i källaren men hela tiden intalar sig att allt är i sin ordning.

Alla söker de efter något utan att veta vad det är de saknar, alla bär de på en hemlighet som de, liksom läsaren, bara kan gissa sig till lösningen på.

De enskilda historierna växer till en av vemod infärgad gobeläng om en by stadd i förändring, om människor som vandrar ut och in ur varandras liv. Det är ingen politisk allegori men under varje berättelse vibrerar en dissonans, en aning om en annan historia under ytan, redo att bryta fram, att hittas, om bara sökandet fortsätter.

I Lantliga scener bjuder Amos Oz på utsökt drömsk, sorgsen men aldrig uppgiven läsning. Boken belönades med det prestigefulla Prix Méditerranée Etranger 2010.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Amos Oz