Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
373
Utgivningsdatum
2013-10-10
Upplaga
1
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Ing-Britt Björklund
Originaltitel
Ghana must go
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
215 x 140 x 20 mm
Vikt
552 g
SAB
Hce
ISBN
9789146221159
Komma och gå (inbunden)

Komma och gå

(15 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-10-10

Slutsåld

Den framstående kirurgen Kweku Sai avlider i en hjärtattack i sin trädgård i Ghana. Den tragiska händelsen samlar den splittrade familjen som Kweku övergivit många år tidigare efter en förödmjukande rättsprocess. Deras historia - den handlingskraftiga före detta frun, den begåvade äldste sonen, de vackra men gåtfulla tvillingarna och den yngsta systern, nu en ung kvinna - berättas från 1960-tal till nutid och utspelas i USA, Ghana och Nigeria. Återförenade i deras mors nya hem i Ghana avslöjas historien om hur de skiljdes åt, om krossade hjärtan, lögner och brott som begåtts i kärlekens namn. Det är en gripande skildring om en välutbildad, modern och på ytan framgångsrik familj med rötter i den afrikanska kulturen. Familjen, vars medlemmar alla har sina smärtsamma hemligheter att hantera tvingas försöka försonas med sig själva, sitt komplicerade öde och sina förluster från det förflutna - och börja om på nytt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Komma och gå. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. skilda världar
    Susanne grapengiesser, 11 februari 2014

    En helt fantastisk berättelse. Hur människor närmar sig varandra, försöker leva ett vanligt liv, hur en persons bakgrund, trots uppskattning , vänskap, intelligens, framgång, i ett akut ställningtagande är det som väger tyngst. Att komma tillbaka, då är det framgången, det nya språket som skapar murar. Det är mycket mer i boken som berör. Så olika och så likt, personerna unika och precis likadan som vi alla. Ibland har man som läsare litet svårt att hänga med i kasten mellan drömmar och verkl... Läs hela recensionen

  2. Trevlig att läsa, men lite svår och seg ibland. Det...
    Eva Lansén (Sorunda), 2 januari 2014

    Trevlig att läsa, men lite svår och seg ibland. Det blev inget flyt i läsningen för min del. Berättelsen är mycket relationsinriktad och det finns ingen direkt spännande historia att knyta an till.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Taiye Selasi